Анонси


    Назад

    День зустрічі птахів провели в РЛП «Ялівщіна»

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    Щороку 1 квітня суспільство відзначає День птахів. Цей рік не став вийнятком і в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» було проведено акцію під назвою «ПОДАРУЙ ДЛЯ ПТАХІВ БУДИНОЧОК».

    Акція мала на меті приваблення, поширення та збільшення чисельності та видового різноманіття птахів, а також захисту соснових насаджень парку.

    Нагадаємо, що на території РЛП «Ялівщина» зустрічається 79 видів птахів.

    Організаторами природоохоронної акції виступили Адміністрація РЛП «Ялівщина» спільно з Національним університетом «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка (Карпенко Ю.О. – завідувач кафедри екології та охорони природи) та Чернігівською обласною організацією Українського товариства охорони природи (голова – Потоцька С.О.).

    В рамках акції на території Парку в Міжнародний день птахів було розвішано 100 будиночків для птахів, зокрема шпаківень, синичників, дуплянок. Учасниками акції стали вчителі та учні загальноосвітніх навчальних закладів м. Чернігова та Чернігівської області: ЗОШ № 5, Ліцей № 15, ЗОШ № 30, ЗОШ № 12, Чернігівський навчально-реабілітаційний центр № 2, Киселівська ЗОШ Чернігівського р-ну, Сновський НВК «ЗНЗ - І-ІІ ст., ДНЗ», представники ЧНТУ, екологічно свідома громадськість. До участі в акції також долучились Чернігівське обласне управління лісового та мисливського господарства і районне комунальне спеціалізоване лісо-господарське підприємство «Корюківкаліс», які надали готові шпаківні та матеріали для їх виготовлення.

    Найкращі та найоригінальніші роботи відзначено подарунками (книги, буклети, еко-ігри, еко-календарі та ін.) та будуть відмічені Грамотами від організаторів.

    За даними комунального закладу РЛП «Ялівщина»

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система