Анонси


    Назад

    «Оцінка впливу на довкілля: практика застосування»

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    25 квітня Департаментом агропромислового розвитку і Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації проведено засідання за круглим столом на тему «Оцінка впливу на довкілля: практика застосування».

    В заході взяли участь представники структурних підрозділів Чернігівської облдержадміністрації, міської ради, органів державної влади, місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та громадських організацій.

    Під час засідання представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації провели роз’яснення для громадськості і усіх зацікавлених осіб особливостей процедури оцінки впливу на довкілля.

    18 грудня 2017 року набув чинності Закон України «Про оцінку впливу на довкілля» (далі – Закон).

    Відповідно до Закону суб’єкт господарювання самостійно вирішує чи підлягає його планована діяльність оцінці впливу на довкілля (далі – ОВД). Також суб’єкт самостійно визначає до якої з категорій належить його вид діяльності (категорії, критерії та уповноважені органи визначені статтею 3 Закону). Якщо планована діяльність підлягає ОВД, то суб’єкт господарювання готує повідомлення про плановану діяльність та звіт з ОВД, який проходить громадське обговорення у форматі громадських слухань та надання письмових зауважень і пропозицій.

    На основі поданих суб’єктом господарювання документів уповноважений територіальний (в Чернігівській області – це Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації) чи центральний орган (Мінприроди) готує висновок з ОВД. Висновок з ОВД є підставою для отримання рішення про провадження планованої діяльності.

    Всі документи, які подаються суб’єктом господарювання, а також висновок з ОВД та інформація стосовно рішення про провадження планованої діяльності, розміщуються в Єдиному реєстрі з ОВД(http://eia.menr.gov.ua/).

    - З дня набрання чинності Закону Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації отримано від суб’єктів господарювання, проаналізовано і внесено до Єдиного реєстру з ОВД шістнадцять повідомлень і три звіти з ОВД – зазначила начальник відділу економіки природокористування Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Валентина Ганжа.

    Впровадження Закону та відсутність деяких нормативно-правових актів до цього Закону викликали жваве обговорення та дискусію. За результатами засідання складено резолюцію учасників круглого столу «Оцінка впливу на довкілля: практика застосування».

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система