Анонси


    Назад

    В Прилуках пройшли громадські слухання з оцінки впливу на довкілля

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    15 травня в приміщенні Прилуцької райдержадміністрації Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації провів громадські слухання з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності з продовження видобування корисних копалин НГВУ «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта» на Щурівському родовищі.

    Щурівське родовище розташоване в Прилуцькому районі Чернігівської області на околиці с. Смош, на відстані 150 км від обласного центру – м. Чернігова. Найближчими населеними пунктами є м. Прилуки і села Мільки, Леляки, Сокиринці.

    Щурівське родовище знаходиться на завершальній стадії промислової розробки. Проте суб’єкт господарювання планує продовжити діяльність на родовищі про що зазначив в повідомленні про плановану діяльність.

    Під час громадських слухань громадськість висловила підтримку діяльності ПАТ «Укрнафта». Однак висловила занепокоєння, щодо стану ділянки дороги протяжністю в п’ять кілометрів, якій, за словами громадськості, завдає шкоди рух вантажних транспортних засобів суб’єкта господарювання.

    Також громадськість висловила стурбованість рівнем забрудненості питної води нітратами в колодязях населених пунктів, що межують зі Щурівським родовищем. Проте менеджер з екологічної та радіаційної безпеки ПАТ «Укрнафта» Шевчук Олександр Іванович аргументовано зазначив, що якість питної води в колодязях приватних господарств знижується в більшій мірі від використання мінеральних добрив в сільському господарстві та потрапляння неочищених стічних вод до підземних горизонтів. Представник суб’єкта господарювання також запевнив, що підприємство здійснить відбір проб та проведе дослідження питної води в громадських колодязях села Смош.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система