Анонси


    Назад

    «Життя в стилі ЕКО»

    Рисунок в тексте

    Иллюстрация

    5 червня, у Всесвітній день навколишнього природного середовища, в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» відбувся екологічний фестиваль «Життя в стилі ЕКО».

    Організатором свята виступив Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації за активної підтримки Департаменту культури і туризму, національностей та релігій, Департаменту сім’ї, молоді та спорту, Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації.

    На фестиваль завітали понад 500 учнів з пришкільних таборів загальноосвітніх шкіл Чернігова та області, а також люди небайдужі до проблем довкілля.

    Розпочався фестиваль з «Чистих ігор», тобто прибирання парку в ігровій формі з використанням методу сортування та роздільного збирання. В прибиранні взяли участь молодь та учні пришкільних таборів в супроводі вчителів та вихователів. Формат «Чистих ігор» поширений в багатьох країнах світу і сприяє формуванню екологічної культури у дітей.

    Традиційно на фестивалі висадили Дерево миру. Цього року це японська сакура або ж вишня дрібнопильчата. Деревце поповнило колекцію екзотичних рослин агробіостанції обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді.

    Також всі бажаючі мали змогу долучитися до майстер-класів, екологічного квесту, спортивної естафети, насолодитися виступами творчих колективів та скуштувати куліш і фіточай.

    Під час фестивалю відбулось нагородження переможців конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» дипломами та цінними призами.

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система