Анонси


    Назад

    СУПЕРЕЧКИ НАВКОЛО «РЕГІОНАЛЬНОГО ЛАНДШАФТНОГО ПАРКУ «ЯЛІВЩИНА» ТРИВАЮТЬ

    05 березня відбулась нарада на тему: «Проблематика функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» та дотримання вимог природоохоронного законодавства на його території», яку провела заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Наталії Романової.

    Директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Катерина Сахневич нагадала, що регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» створений рішенням обласної ради від 28 березня 2014 року на площі 168,7 га з метою збереження в природному стані типових та унікальних природних комплексів та об’єктів, а також забезпечення умов для організованого відпочинку населення. Парк був створений на землях запасу Чернігівської міської ради без вилучення земельних ділянок.

    І повідомила, що 26 лютого 2019 року було підписано розпорядження голови облдержадміністрації про оголошення конкурсу на посаду директора комунального закладу «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради та формування відповідної конкурсної комісії.

    Також, 1 березня 2019 року створено науково-технічну раду «РЛП «Ялівщина», яка забезпечить постійну співпрацю комунального закладу «РЛП «Ялівщина», органу управління, місцевої влади, науковців та громадськості і дасть змогу обговорювати та приймати спільні рішення щодо функціонування та здійснення будь-якої діяльності на території парку.

    Начальник управління заповідної справи та природних ресурсів Департаменту екології та природних ресурсів Віталіна Синіговець наголосила на тому, що основним завданням на сьогодні є погодження та затвердження проекту встановлення меж, розробка проекту організації території і зонування.

    Директор комунального закладу «РЛП «Ялівщина» Володимир Свердлов у ході наради поінформував її учасників про проведену на території парку роботу.

    В ході наради обговорено чимало нагальних проблем та зауважень, однак чи не найбільшою вимогою громадських активістів було саме питання термінового завершення робіт із розробки проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду – «РЛП «Ялівщина» в м.Чернігові.

    Жваву дискусію викликала дана проблема між представниками громадських організацій і секретарем міської ради Максимом Черненком. Представники громадськості наголосили на тому, що розроблений проект землеустрою вже більше двох років чекає погодження чи вмотивованих зауважень від Управління архітектури та містобудування Чернігівської міської ради.

    Під час засідання було схвалено пропозицію вести протокол наради, з внесенням пропозицій всіх учасників та прийнято рішення направити його на розгляд міської ради.

     
     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система