Анонси


    Назад

    ВІДБУЛАСЬ СПІЛЬНА СЕЛЕКТОРНА НАРАДА «ОСОБЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО ОЦІНКУ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ» ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДО РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТІВ БУДІВНИЦТВА ТА РЕКОНСТРУКЦІЇ»

    12 березня відбулась спільна селекторна нарада Департаменту екології та природних ресурсів, Департаменту економічного розвитку, Управління містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації на тему «Особливості застосування Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» при підготовці до реалізації проектів будівництва та реконструкції» за участі керівників і представників структурних підрозділів облдержадміністрації, районних державних адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, проектних організацій.

    Директор Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Катерина Сахневич проінформувала присутніх про застосування законів України про стратегічну екологічну оцінку та оцінку впливу на довкілля при підготовці до реалізації проектів будівництва та реконструкції, а також при підготовці містобудівної документації, планів, стратегій, програм.

    Начальник відділу моніторингу та оцінки впливу на довкілля Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Валентина Ганжа ознайомила учасників наради з особливостями процедур стратегічної екологічної оцінки та оцінку впливу на довкілля.

    Роз’яснення Центральної служби Української державної будівельної експертизи стосовно змін, у зв’язку з прийняттям Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» довела до відома присутніх експерт проектної документації ТОВ «Сіверексперт» Тетяна Тичина.

    Начальник Управління інвестиційної та зовнішньо-економічної діяльності Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації Юрій Сухомлин проінформував учасників наради про державні кошти, що спрямовуються на реалізацію проектів регіонального і місцевого розвитку. Також зауважив, що умовою успішної реалізації проектів за залучені кошти є своєчасне проходження процедури оцінки впливу на довкілля.

    Начальник Управління містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації Олександр Дмитрюк звернув увагу на шляхи вирішення проблемних питань стратегічної екологічної оцінки при розробці містобудівної документації.

    На всі питання, що виникли під час і по завершенню спільної селекторної наради, були надані відповіді, а також запропоновано звертатися за консультаціями до Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.

     
     
     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система