Анонси


    Назад

    ЗАВЕРШИВСЯ ЗИМОВИЙ ОБЛІК ДИКИХ ТВАРИН ОБЛАСТІ

    Після завершення сезону полювання проводиться зимовий облік мисливських тварин, з метою визначення їх чисельності, видового складу, встановлення місць проживання тварин, їх міграції, територіального розміщення, тощо. За одиницю обліку вважають одну тварину, яка знаходиться в зоні обліку, чи ту ж саму тварину на маршруті, лежанку, слід тварини перетнутий обліковим ма­ршрутом.

    Показник чисельності тварин - це виявлена, або розрахована кіль­кість особин, які перебували на досліджуваній території під час обліку. Дані про відносну чисельність звірів, одержують в результаті проведення обліків на пробних площах, смугах, маршрутах, тобто не на всій площі господарства, а на її частині. При цьому абсолютні дані обліку на пробних площах, смугах та маршрутах перераховується на всю площу угідь господарства.

    Для успішного проведення обліку необхідно добре знати видовий склад усіх місцевих звірів, сліди їх життєдіяльності, та вміти безпомилково визначити давність сліду і його напрямок.

     Обліковують дичину щорічно задля раціонального та невиснажливого користування. Цього року до обліку, окрім єгерської служби, були запрошені представники обласного управління лісового та мисливського господарства, Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації та Державної екологічної інспекції в області.

    Підрахунок тварин проводиться шляхом, шумового прогону, підрахунку слідів на сніговому покриві та на місцях підгодівлі. На підставі результатів оцінюється та планується діяльність, визначаються норми відстрілу на наступний мисливський сезон, приймаються рішення про необхідність часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини, визначається динаміка чисельності тварин та складається проект лімітів використання мисливських тварин у сезон полювання 2019/2020 років.

     
     
     
     
     
     

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система