Анонси


    Назад

    СПАЛЮВАННЯ ЛИСТЯ – НЕБЕЗПЕКА ДЛЯ ЗДОРОВ’Я!

    Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації нагадує про те, що спалювання листя та залишків сухої трави шкодить здоров’ю людини та навіть може загрожувати життю, адже при горінні листя виділяє безліч отруйних речовин та канцерогенів.

    Дим від спаленого листя складається з дрібних часточок, при потраплянні в органи дихання, вони можуть досягти найглибших ділянок легень і залишатися там роками, загострюючи хронічні захворювання легенів, сприяючи виникненню респіраторних захворювань, бронхіту, пневмонії тощо. Та, найгірше – біля таких вогнищ часто можна побачити дітей. Вплив диму на їхній організм особливо небезпечний.

    Окрім безпосередньої шкоди людському здоров’ю, спалювання рослинних залишків становить суттєву загрозу природі: з листям згорають зимуючі корисні комахи, руйнується ґрунтовий покрив (вигорають рослинні залишки, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми), відбувається збіднення ґрунту; знищується насіння і коріння трав’янистих рослин;пошкоджуються нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння.

    Враховуючи небезпечні наслідки, органічне сміття – листя, бадилля, траву – краще не спалювати, а закомпостувати, забезпечивши ґрунт необхідними поживними речовинами, зробивши його родючішим.

    Слід пам’ятати, що за самовільне випалювання рослинності або її залишків виникає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

    Дбаймо разом про стан навколишнього природного середовища та здоров’я людей!

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система