Анонси


    Назад

    У ТРАВНІ ВІДЗНАЧАЮТЬ ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ МІГРУЮЧИХ ПТАХІВ

    Це глобальна екологічна кампанія, мета якої – розширити знання про мігруючих птахів, їх місця проживання і шляхи пересування. Цього року акція проходитиме 11 травня під гаслом «Захист птахів: вирішення питань забруднення пластиком».

    Щороку велика кількість пернатих гине під час міграцій. Адже моря, океани, річки, озера, ліси, гори та пустелі, які вони перетинають, наразі забруднені пластиковими виробами та їх залишками. Птахи приймають все це за їжу. А коли пластик починає розкладатися у їхніх шлунках, виділяються отруйні хімічні речовини. Крім того, пернаті часто заплутуються у пластиковому смітті, що також призводить до їх загибелі. Варто зазначити, що останнім часом значно скоротилася чисельність птахів, мігруючих між Африкою, Близьким Сходом і Європою.

    Отже, зменшуючи обсяги сміття в довкіллі, кожна людина робить свій внесок у збереження біорізноманіття. Всесвітній день мігруючих птахів є ще одним нагадування про наш спільний обов’язок – турботу і захист братів наших менших.

    Варто зауважити, що історичною передумовою цього свята стала Міжнародна конвенція з охорони птахів, підписана в 1906 році. В Україні Всесвітній день мігруючих птахів проголошений у 2006 році. З того часу наша країна приєдналася до щорічної всесвітньої кампанії з пропагування охорони перелітних птахів та середовища їх безпосереднього проживання.

    До слова, на Чернігівщині мігруючі шляхи простягаються вздовж водно-болотних угідь, річок Десна та Дніпро (Ріпкинський, Новгород-Сіверський, Козелецький та Чернігівський райони).

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система