Анонси


    Назад

    В ОБЛАСТІ РОЗРОБЛЯТИМЕТЬСЯ РЕГІОНАЛЬНИЙ ПЛАН УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ

    – До кінця поточного року кожна область має розробити регіональний план управління відходами. Включені до них заходи повинні охопити всі види діяльності, у процесі яких утворюються відходи. Крім того, для кожного регіону мають бути визначені конкретні потреби щодо створення нової інфраструктури з переробки, утилізації і видалення сміття, – на цьому наголосив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на засіданні Координаційної ради з питань реалізації Національної стратегії управління відходами в України до 2030 року. 

    Обговорення відбулося вчора, 24 квітня. У заході взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.

    Більше року тому в Україні почав діяти Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO, фахівці якого розпочали роботу над створенням та впровадженням регіонального плану управління відходами.

    Шлях із впровадженням нових технологій у галузі переробки сміття вже кілька десятків років тому пройшли майже всі європейські країни. Україна не повинна бути виключенням, тому потрібно якнайшвидше вживати радикальних заходів у сфері поводження з відходами, адже вони мають неабиякий негативний вплив на здоров’я людини.

    Наразі в Чернігівській області формується робоча група, яка розроблятиме регіональний план управління відходами. До визначення його заходів залучатимуться представники органів державної влади, місцевого самоврядування, відповідних підприємств, установ, громадських організацій та науковці. Під час розробки плану обов’язково розглядатиметься потенціал застосування окремих технологічних рішень у сфері поводження з твердими побутовими відходами та способи їх оброблення. Також враховуватимуться державні вимоги щодо системи управління муніципальними відходами.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система