Анонси


    Назад

    У НЕДІЛЮ СВІТОВА СПІЛЬНОТА ВІДЗНАЧАЄ ДЕНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ

    Щорічно 12 травня у багатьох країнах світу відзначається День екологічної освіти. Він веде свою історію з 1992 року, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро, де обговорювалися проблеми навколишнього середовища, було підкреслено величезне значення екологічної освіти населення всіх країн світу в реалізації стратегії виживання і для сталого розвитку людства.

    День відзначається шляхом організації та проведення конференцій та семінарів, круглих столів, присвячених питанням екології. Організовується у навчальних закладах усіх рівнів – починаючи з дитячих садків та закінчуючи вищими навчальними закладами.

    Важливо відзначити, що День екологічної освіти значимий не тільки для тих, хто займається екологічним просвітництвом і освітою, але і для всіх жителів нашої планети, адже мова йде про безпечне життя в майбутньому всіх нас. Прищеплення екологічної культури сьогодні – запорука збереження здоров’я майбутніх поколінь!

    На Чернігівщині поширенням екологічних знань та формуванням екологічної свідомості займається кафедра екології та охорони природи Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т. Г. Шевченка. Підготовка екологів та біологів базується на таких засадах як: діяльність з формування розуміння про цілісність живої матерії, її ієрархію і взаємозв’язки, формування структурованих знань з оцінки екологічної ситуації, антропогенного забруднення довкілля та природоохоронної діяльності.

    Крім того, освітню та наукову діяльність екологічного спрямування здійснюють кафедри теоретичної та прикладної економіки; лісівництва та агрономії Чернігівського національного технологічного університету, а також кафедра біології та співробітники навчально-дослідної агробіостанції природничо-географічного факультету Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Діяльність майбутніх спеціалістів пов’язана з керівництвом і державним управлінням природоохоронною діяльністю підприємств та установ, роботою у галузях лісового та садово-паркового господарства, навчальних закладах та науково-дослідних установах.

    Департамент екології та природних
    ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система