Анонси


    Назад

    МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ КЛІМАТУ

    Наступного тижня, 15 травня, світ відзначає Міжнародний день клімату. Заснування цього неофіційного екологічного свята стало відповіддю на заклик метеорологів захищати клімат як важливий ресурс, що впливає на добробут нинішніх і майбутніх поколінь.

    Збереження клімату – одна з найактуальніших проблем, які сьогодні стоять перед людством. Глобальне потепління атмосфери й океану, танення снігу і льоду, підйом рівня Світового океану, зміни частоти та інтенсивності низки екстремальних кліматичних явищ, підвищений вміст озону в атмосферному шарі, природні катаклізми, зміна погодних умов на планеті – все це веде до погіршення клімату Землі і, як наслідок, робить негативний вплив на продовольчу, життєву й майнову безпеку людей, плачевно позначається на стані природних ресурсів та збалансованому розвитку держав.

    При збільшенні викидів парникових газів в атмосферу – порушується баланс, що склався впродовж століть. У результаті діяльності людини концентрація парникових газів збільшується, через що посилюється парниковий ефект, а це вже неприродний та потенційно небезпечний ефект.

    На Чернігівщині стан забруднення атмосферного повітря досліджують фахівці обласного центру з гідрометеорології. До слова, основним забруднювачем повітря в області є КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми ТехНова», яке включено до «ТОП-100 основних підприємств-забруднювачів». Так, за І квартал поточного року зазначене підприємство здійснило майже 3,6 тисячі тонн викидів в атмосферу – дещо менше, ніж торік.

    Збереження клімату Землі залежить від кожного жителя планети. Зробити свій внесок не так уже й складно. Для цього можна, наприклад, рідше користуватися автомобілем, використовувати у своїй квартирі енергозберігаючі джерела освітлення, брати участь у посадках дерев і захищати зелені насадження. Здавалося б, дрібниці, але ці дрібниці, помножені на населення планети, набувають величезного значення.

    Департамент екології та природних
    ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система