Анонси


    Назад

    ОБГОВОРЕНО ЗМІНИ ДО ПЕРЕЛІКУ ВИДАТКІВ ОБЛАСНОГО ФОНДУ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО ПРИРОДНОГО СЕРЕДОВИЩА

    Зміни до переліків видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розглянули члени робочої групи з планування природоохоронних заходів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області. Засідання провів заступник голови обласної ради Арсен Дідур сьогодні, 5 вересня.

    Так, для продовження та своєчасного виконання робіт з реконструкції каналізаційних мереж у місті Сновськ необхідно виділити 200 тисяч гривень. Проведення вказаних робіт сприятиме вирішенню соціально-побутових проблем мешканців прилеглих багатоповерхових будинків, а також забезпечить належне функціонування розташованих поруч школи та дитячого садочка.

    На завершення в поточному році реконструкції очисних споруд і КНС в с. Киселівка Чернігівського району планується виділити 293,94 тисяч гривень.

    Ще 700 тисяч гривень потребує комунальне некомерційне підприємство «Чернігівський медичний центр сучасної онкології» обласної ради для забезпечення зберігання, транспортування та підготовки до захоронення джерел іонізуючого випромінювання після перезарядки гамма-терапевтичних апаратів.

    Відповідно до численних звернень Семенівської РДА та громади Семенівщини до Переліку включені витрати на тампонаж недіючих артезіанських свердловин. На проведення робіт потрібно 1339,05 тисяч гривень.

    Оскільки в поточному році не передбачаються витрати на послуги, пов'язані з виконанням повноважень з оцінки впливу на довкілля та стратегічної екологічної оцінки в Департаменті житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА, відповідний напрямок використання виключено з Переліку.

    Також вищевказані витрати не передбачаються цьогоріч у Департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Водночас, існує нагальна потреба проведення наукового дослідження системи управління відходами в Чернігівській області: поточний стан, проблеми та загрози. Його результати будуть використані при формуванні Регіонального плану управління відходами в Чернігівській області. Таким чином, у Переліку змінено напрямок використання, при цьому сума видатків та розпорядник коштів не змінюються.

    Крім того, по іншим окремим позиціям переліків змінено напрямки використання та розпорядників коштів.

    До слова, за результатами проведених робіт з реконструкції шахтного водоскиду ставка на р. Лоска в с. Об'єднане Новгород-Сіверського району зменшена попередньозапланована сума витрат – на 482,998 тисяч гривень.

    За результатами обговорення робоча група вирішила підтримати пропозиції облдержадміністрації щодо внесення змін переліків видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2019 рік та рекомендувати ОДА внести відповідні проекти рішень обласної ради на чергове пленарне засідання сесії.

     

     
     
     
     
    За матеріалами радника заступника голови
    Чернігівської обласної ради Наталії Купрієнко
     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система