Анонси


    Назад

    ФЕРОМОННІ ПАСТКИ В ДІЇ

    Впровадження інтегрованих методів захисту соснових насаджень від короїдів на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» сприяє поступовому зменшенню щільності шкідників, а кількість корисних комах при цьому зростає.

    Про це свідчать висновки фахівців Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства (ДСЛП) «Харківлісозахист», які провели контрольний перелік дерев на закладених постійних моніторингових майданчиках, а також дослідили на наявність комах вміст феромонних пасток, розміщених на території парку навесні цього року.

     

    Читати також: У ЯЛІВЩИНІ ХАРКІВСЬКІ ФАХІВЦІ ВИВЧАЮТЬ ЕФЕКТИВНІСТЬ ДІЇ ФЕРОМОННИХ ПАСТОК

     

    Результати лісопатологічних обстежень підтвердили зменшення щільності популяції стовбурових шкідників, поширення їх осередків на площі РЛП «Ялівщина» не зафіксовано. На території парку були виявлені лише одиничні випадки послаблення та відмирання дерев внаслідок пошкодження верхівковим або шестизубим короїдом, а також з інших причин (інфекційні захворювання, природний відпад, антропогенні чинники).

    Крім того, науковцями «Харківлісозахист» було надано ряд рекомендацій для подальшого збереження території РЛП «Ялівщина» щодо проведення заходів з поліпшення санітарного стану насаджень, зокрема, видалення сухостійних та аварійних дерев.

    Також рекомендовано проводити роботи з інтегрованого захисту насаджень і в подальшому. Так, для зниження чисельності шкідників до екологічного порогу шкодочинності лісозахисні заходи слід проводити кілька років поспіль. При цьому мають враховуватися деревостан і чисельність шкідників.

     

    За інформацією КЗ РЛП «Ялівщина»

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система