Анонси


    Назад

    ШКОЛЯРІВ ДОЛУЧИЛИ ДО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ ЗАХИСТУ ТВАРИН

    До всесвітнього дня захисту тварин, що відзначається 4 жовтня, працівники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації провели екологічний урок для школярів СЗОШ № 2 міста Чернігова на тему: «Збережемо тварин разом».

    Діти дізналися, що в 1931-му році прихильники руху захисту природи на Міжнародному конгресі, що проходив в італійській Флоренції, ініціювали встановити щорічний Всесвітній день захисту тварин. Дата його проведення була обрана на честь дня пам’яті відомого католицького священика Франциска Ассизького, котрий вважається в католицькій культурі покровителем тварин.

    На сьогодні статистика є невблаганною: кожну годину з лиця Землі зникають 3 види тварин; чверть всіх видів флори і фауни нашої планети перестануть існувати вже найближчим часом; 70 % світових запасів риби знаходяться на межі зникнення через надмірний вилов; 35 % усіх видів морських тварин вже безслідно зникли; за останні 25 років біологічна різноманітність Землі зменшилася на треть.

    Також школярів ознайомили зі зниклими видами тварин, такими як моа, тур, квага, дронт, тарпан, епіорніс, сумчатий вовк, безкрила гагарка, стеллерова корова, мандрівний голуб та інші.

    Серед розглянутих питань – чинники, які шкодять тваринам, шляхи збереження та формування гуманного й відповідального ставлення до представників фауни.

    Кожному з нас потрібно пам’ятати: у природному світі має панувати гармонія, ми всі відповідальні за збереження екосистеми, адже наші нащадки не повинні залишитися самотніми на планеті.

     
     
     
    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської обласної державної адміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система