Анонси


    Назад

    ДЕПАРТАМЕНТ ЕКОЛОГІЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСІВ ОДА ВИЗНАЧЕНО ОРГАНОМ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ

    Як повідомлялося раніше, в Україні триває реформування державної системи моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря.

    У серпні постановою Кабінету Міністрів України затверджений Порядок здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря, яким передбачено забезпечення управління якістю повітря за принципом розподілу території України на зони та агломерації. Зокрема, Чернігівська область визначена як зона, а місто Чернігів – як агломерація.

    Зазначений порядок вводитиметься в дію з вересня наступного року. Наразі триває відповідна підготовка, в тому числі з вирішення організаційних питань.

    Так, на виконання завдань Уряду розпорядженням голови Чернігівської облдержадміністрації визначено орган управління якістю атмосферного повітря в області – Департамент екології та природних ресурсів ОДА.

    Крім того, до березня 2020 року буде створена комісія з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління якістю атмосферного повітря. Також на момент дії вищевказаного Порядку мають бути розроблені регіональні програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря.

    До слова, державний моніторинг у галузі охорони атмосферного повітря здійснюється з метою забезпечення збирання, оброблення, збереження та проведення аналізу інформації про якість атмосферного повітря, оцінювання та прогнозування її змін і ступеня небезпечності, розроблення науково обґрунтованих рекомендацій для прийняття управлінських рішень у галузі охорони атмосферного повітря, у сфері охорони навколишнього природного середовища, а також інформування населення про якість атмосферного повітря, вплив його забруднення на здоров’я та життєдіяльність населення.

    Читати також: В УКРАЇНІ СТАРТУВАЛА РЕФОРМА МОНІТОРИНГУ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПОВІТРЯ

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської обласної державної адміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система