Анонси


    Назад

    ФОРМУВАННЯ В СУСПІЛЬСТВІ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ЕКОЛОГІЧНИХ ЦІННОСТЕЙ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ ПРАВ ГРОМАДЯН МАЮТЬ СТАТИ ПРІОРИТЕТОМ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ

    На цьому наголосила заступник Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк на парламентських слуханнях під час обговорення пріоритетів екологічної політики ВРУ на наступні п’ять років. Захід відбувся вчора, 27 листопада.

    Олена Кондратюк нагадала, що в лютому Верховна Рада України прийнялаЗакон України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2030 року»,який вступає в дію з 1 січня 2020 року.

    • Виклики, пов’язані зі станом довкілля та необхідністю впровадження належного екологічного врядування в нашій країні, – є одним з пріоритетів діяльності українського парламенту, – підкреслила заступник Голови ВРУ.

    За її словами, вкрай актуальною є одна з основних цілей стратегії: формування в суспільстві сталих європейських екологічних цінностей. Зокрема, шляхом впровадження екологічної освіти та виховання, здійснення широкої просвітницької діяльності.

    • Одним з пріоритетів державної політики має стати не декларативне, а реальне забезпечення екологічних прав громадян, доступу громадськості до правосуддя з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування, – наголосила Олена Кондратюк.

    У слуханнях взяли участь народні депутати, представники Уряду, центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, фахівці наукових установ, громадських та міжнародних організацій, зокрема від Чернігівської облдержадміністрації – директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Сахневич.

    За підсумками обговорення готується проект Постанови Верховної Ради України з відповідними рекомендаціями стосовно визначених пріоритетів екологічної політики.

    Детальніше з матеріалами засідання можна ознайомитися на сайті Комітету ВРУ з питань екологічної політики та природокористуванняза посиланням.

     
     
     
     
     

    За матеріалами офіційного вебсайту Верховної Ради України

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система