Анонси


    Назад

    ЗАГОТІВЛЯ НОВОРІЧНИХ ЯЛИНОК БЕЗ ШКОДИ ДЛЯ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

    З початком періоду підготовки до новорічних свят державні лісогосподарські підприємства розпочали реалізацію новорічних ялинок, які заготовляються на спеціальних плантаціях або під час проведення рубок формування і оздоровлення лісів. Такі методи мінімізують шкоду для навколишнього середовища.

    Асортимент порід, які вирощуються в якості новорічних ялинок: сосна звичайна, сосна палласа (кримська), ялина європейська (смерека), ялиця біла (піхта).

    Громадяни можуть купувати ялинки прямо в державних лісгоспах. Це буде значно дешевше, ніж на ялинкових базарах. Окрім того, лісгоспи організовуватимуть роздрібну торгівлю ялинками на торгових точках, майданчиках, ярмарках і ринках обласних, районних центрів та інших населених пунктів.

    Новорічні ялинки будуть маркуватися спеціальними уніфікованими засобами самоклейними етикетками, пластмасовими бирками-стяжками.

    Для боротьби з любителями незаконного способу придбання ялинки нагадуємо: у лісових масивах патрулюватимуть рейдові бригади державної лісової охорони спільно з працівниками Національної поліції України та Державної екологічної інспекції у Чернігівської області, громадськими інспекторами з охорони довкілля, громадськістю та представниками ЗМІ для виявлення правопорушників.

    Розмір шкоди залежить від місця скоєння незаконної рубки новорічної ялинки (в лісі чи в межах населеного пункту) та діаметра дерева у корі біля шийки кореня.

    Сподіваємося на свідомість громадян при придбанні ялинок та просимо при виборі новорічних ялинок звертати увагу на наявність маркування уніфікованими засобами. Про факти зловживання або виявленні порушення просимо повідомляти до територіальних органів Національної поліції України та Державного лісового агентства України.

     

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської обласної державної адміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система