Анонси


    Назад

    ЗАВЕРШЕНО НАУКОВЕ ДОСЛІДЖЕННЯ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ В ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

    Департаментом екології та природних ресурсів  Чернігівської облдержадміністрації продовжується робота з розробки Регіонального плану управління відходами у Чернігівській області.

    У травні минулого року розпорядженням голови ОДА  створено відповідну робочу групу та затверджено її склад.

    На сьогоднішній день відбулося два засідання робочої групи, в ході яких визначено основні етапи та напрямки розроблення плану. Крім того, проаналізовано зібрану інформацію щодо ситуації поводження з відходами та визначено необхідність додаткового залучення експертів для подальшої розробки проєкту Регіонального плану управління відходами у Чернігівській області.

    Враховуючи наявну ситуацію та результати проведених консультацій, рішенням сесії Чернігівської обласної ради  з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 100 тисяч гривень для проведення відповідного наукового дослідження.

    На сьогоднішній день фахівцями Чернігівського національного технологічного університету завершено наукове дослідження системи управління відходами в Чернігівській області: поточний стан, проблеми та загрози.

    У рамках цієї роботи досягнуті наступні результати:

    1. Досліджено регіональні особливості, які впливають на формування параметрів системи управління відходами у Чернігівській області.

    2. Проаналізовано динаміку ключових соціально-демографічних і економічних характеристик розвитку Чернігівської області та спрогнозовано їх параметри.

    3. Досліджено обсяги формування, використання та утилізації відходів, проаналізовано наявну інфраструктуру.

    4. Проаналізовано поточний стан системи управління відходами у Чернігівській області за видами відходів.

    5. Виявлено існуючі проблеми та загрози, пов’язані з відходами у Чернігівській області.

    6. Проведено SWOT-аналіз системи управління відходами у Чернігівській області.

    Результати дослідження будуть використані за основу при створенні першого та другого розділів Регіонального плану управління відходами у Чернігівській області.

    Нагадаємо, що План розробляється на виконання п.4 розпорядження Уряду від 20.02.2019 №117-р «Про затвердження Національного плану управління відходами до 2030 року».

     

    Департамент екології та природних ресурсів 

    Чернігівської обласної державної адміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система