Анонси


    Назад

    НА ОЧИСНИХ У ВАРВІ ВСТАНОВЛЕНО НОВЕ СУЧАСНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА ВПРОВАДЖЕНІ ЕНЕРГОЗБЕРІГАЮЧІ ТЕХНОЛОГІЇ

    Проведені ремонтні роботи та модернізація обладнання дозволять скоротити енерговитрати більше ніж удвічі. При цьому гарантія на експлуатацію реконструйованих очисних споруд – до 60 років.

    Під час реконструкції на каналізаційних очисних спорудах повністю модернізована та автоматизована установка очищення стічних вод на основі енергозберігаючої технології «УМКА-БІО» продуктивністю 500 м3/добу. Окрім того, повністю відремонтована побутова будівля: утеплено та осучаснено фасад і покрівлю, замінені вікна та двері, встановлено твердопаливний котел, облаштовано водостічну та протипожежну системи тощо.

    Таким чином, ефективність очистки господарсько-побутових стічних вод становитиме від 88 до 99 відсотків. Такий результат досягатиметься завдяки застосуванню дрібнобульбашкової аерації. Оскільки при такому технологічному процесі використання кисню активним мулом збільшується, це призводить до більш досконалого очищення, зростанню стійкості організмів до впливу токсичних речовин.

    Знезараження очищеної води, яке раніше не проводилося, тепер здійснюватиметься за допомогою озонування.

    Загалом впровадження нових технологій на варвинських каналізаційних очисних спорудах забезпечить очищення стічних вод до нормативних показників, дозволить стабілізувати процес очищення, у декілька разів зменшить обсяги відходів, а також значно скоротить витрати на електроенергію, ремонтні роботи та технічне обслуговування.

    Вартість реалізованого проекту – понад 8,8 мільйонів гривень. Реконструкція очисних споруд проведена минулоріч за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів на об’єктах комунальної власності – понад 8 мільйонів гривень. Крім того, співфінансування з місцевого бюджету смт Варва склало більше 714 тисяч гривень.

    До слова, зазначені каналізаційні очисні споруди були введені в експлуатацію двома чергами: перша – в 2003 році, друга – в 2007. Зношеність обладнання та застаріла система очищення призвели до порушень технологічного регламенту, що в свою чергу могло стати причиною виникнення аварійної ситуації. Наразі загрозу негативного впливу на довкілля ліквідовано. А каналізаційні очисні споруди стовідсотково зможуть задовільнити потребу селища в очищенні стічних вод.

     

    Департамент екології та природних ресурсів 
    Чернігівської обласної державної адміністрації

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система