Анонси


    Назад

    В ОБЛАСТІ ТРИВАЄ РОЗРОБКА РЕГІОНАЛЬНОГО ПЛАНУ УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ

    Сьогодні, 11 лютого, заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко провів засідання робочої групи з розробки проєкту Регіонального плану управління відходами Чернігівської області.  

    — Маємо забезпечити комплексний підхід до вирішення проблеми поводження з відходами на території Чернігівщини, — зауважив Олександр Савченко. — У Регіональному плані будуть визначені шляхи зменшення негативного впливу відходів на довкілля і здоров’я людей. У тому числі, маємо формувати у жителів області культуру поводження з відходами.

    Нагадаємо: власні регіональні плани, узгоджені з Національним планом управління відходами, розробляються в кожній області. Це дозволить впровадити в Україні системний підхід до поводження з відходами для зменшення обсягів їх утворення та збільшення масштабів переробки і повторного використання.

    Регіональний план поводження з відходами стане основою для подальшої розробки всіх місцевих програм у цій сфері і підставою для залучення фінансування, підкреслила директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Сахневич. Крім того, за її словами, результати роботи над документом можуть у подальшому стати підґрунтям для вдосконалення законодавства у сфері поводження з відходами.

    На сьогоднішньому засіданні члени робочої групи обговорили результати дослідження системи управління відходами в області — її поточного стану, проблем та загроз. Цю наукову роботу виконав Чернігівський національний технологічний університет на замовлення Чернігівської ОДА.

    Серед проблемних питань, на які звернула увагу завідувачка кафедри теоретичної та прикладної економіки ЧНТУ Жанна Дерій, презентуючи дослідження, — щорічне зростання показника накопичених відходів та менший, ніж у середньому по Україні, рівень їх утилізації.

    Водночас, варто зазначити, що на Чернігівську область припадає лише 0,2% від загальної кількості утворених в Україні відходів.

    Як повідомила Катерина Сахневич, наразі Департамент екології та природних ресурсів працює над розробкою технічного завдання для закупівлі послуг з розробки Регіонального плану управління відходами. В його основу покладені методичні рекомендації, затверджені Міністерством екології та природних ресурсів України. Крім того, для кращого врахування специфіки області розробникам стратегічного документу планують замовити низку додаткових досліджень, перелік яких є предметом для обговорення.

    Ознайомитися з результатами наукового дослідження системи управління відходами у Чернігівській області, переліком досліджень, результати яких мають бути складовою Регіонального плану, та надати відповідні пропозиції можна за посиланням. 

     

     

     

    Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
    з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система