Анонси


    Назад

    У ЯЛІВЩИНІ ВРЯТУВАЛИ ЧЕРВОНОКНИЖНИХ ССАВЦІВ

    Днями працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» вивільнили з феромонних пасток декількох кажанів. Це рукокрилі перелітні ссавці роду вечірниця. Тварини цього виду дуже корисні для людей і довкілля, оскільки харчуються вони в основному комахами-кровососами, мухами, метеликами, жуками та іншими шкідниками лісу.

    У нашій місцевості кажани-вечірниці з’являються у квітні-травні, селяться, в основному, в лісах, найчастіше листяних, де багато старих дерев. У містах ці тварини зустрічаються в паркових зонах, де є дуплясті дерева.

    Як відомо, феромонні пастки розвішені на території РЛП «Ялівщина» для боротьби з верхівковим короїдом. Напевне увагу кажанів привернув вміст пасток, а, можливо, вони знайшли там місце для парування, яке найчастіше відбувається в кінці літа чи восени, незадовго до відльоту або перед зимовим сном. Та врешті ссавці стали бранцями приманок і самостійно вибратися з них не змогли.

    Тварин виявили працівники КЗ «РЛП «Ялівщина» під час огляду феромонних пасток. Допомога полоненим кажанам була надана вчасно, рукокрилих звільнили та цілих і неушкоджених випустили на волю.

    До речі, всі види кажанів, що населяють територію нашої країни, занесені до Червоної книги України і знаходяться під охороною національного законодавства. Вони корисні та абсолютно безпечні, тож завдавати шкоди їм не слід.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система