Анонси


    Назад

    ПРО НЕЗАКОННІ ВИРУБКИ ЛІСІВ ПОВІДМЛЯЙТЕ НА ГАРЯЧУ ЛІНІЮ

    Департамент екології та природних ресурсів ОДА звертається до жителів та гостей області з проханням оперативно повідомляти про факти порушення законодавства у сфері лісокористування. Інформацію можна надавати за телефоном 102 або на гарячу лінію Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства: (0462) 676-942, 050 4191554.

    Незаконна рубка лісів та збут деревини, розкрадання лісоматеріалів стали для України серйозною проблемою. Чернігівська область не стала винятком, факти нелегальної вирубки зелених насаджень загострюють проблему збереження природних ландшафтів.

    На початку 2020 року Чернігівською облдержадміністрацією створено штаб з координації роботи з протидії незаконним рубкам лісів та діяльності нелегальних деревообробних пунктів, а в травні рішенням обласної ради затверджено Програму протидії незаконним рубкам лісів і діяльності нелегальних деревообробних пунктів у Чернігівській області на 2020-2024 роки.

    У рамках Програми здійснюється робота, спрямована на збереження лісових насаджень, зокрема недопущення незаконних рубок лісів та нелегального обігу деревини, забезпечення контролю за використанням лісових ресурсів та дотриманням вимог природоохоронного законодавства у сфері лісокористування.

    Нелегальні рубки зелених насаджень мають великий негативний вплив на навколишнє природне середовище. Ліс – найбільший «завод» кисню на планеті, а кисень – це те, без чого людина не може жити.

    До речі, інформацію про походження деревини можна отримати на сайті Державного підприємства «Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр» за посиланням.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система