Анонси


    Назад

    В УКРАЇНІ ЗРОСТУТЬ ШТРАФИ ЗА НЕЗАКОННУ ВИРУБКУ ДЕРЕВ У НАСЕЛЕНИХ ПУНКТАХ

    Наприкінці січня Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкт «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення порядку видалення зелених насаджень».

    Проєктом передбачено збільшення в 10 разів штрафних санкцій за знищення або пошкодження насаджень, інших об’єктів озеленення в межах населених пунктів та за їх межами, що не віднесені до лісового фонду.

    Так, штраф за знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев, чагарників на об’єктах благоустрою у сфері зеленого господарства населених пунктів (стаття 153 КУпАП) сягатиме від 1700 до 3400 гривень для громадян та від 5100 до 8500 гривень для посадових осіб. Наразі штраф за вказане порушення становить 170-510 гривень та 510-850 гривень відповідно.

    Також до Кримінального кодексу буде введена нова стаття 246-1, згідно з якою умисне знищення, пошкодження дерев, чагарників в населених пунктах, що заподіяло істотну шкоду, каратиметься штрафом у розмірі 8500-17000 гривень або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. При цьому, істотною шкодою вважається така, що у 20 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. 

    Законопроєкт дозволить посилити захист зелених насаджень у населених пунктах. Особливо актуальним це є для великих міст та населених пунктів з розвиненою промисловістю, адже дерева, окрім того, що є джерелами кисню, виступають також природним фільтром для забруднюючих речовин, які щодня продукуються підприємствами та автотранспортом.

     

    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система