Анонси


    Назад

    ЕКОАКТИВІСТКА ПОДІЛИЛАСЯ ВРАЖЕННЯМИ ВІД ПРОГУЛЯНКИ ЯЛІВЩИНОЮ

    Я часто і з задоволенням проводжу свій вільний час в моєму улюбленому зеленому куточку Чернігова – в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина». Тож вчора був один з таких днів – пройшлися з однодумцями. Свіже чисте повітря парку з примішками запашних трав та хвої – то насолода і натхнення.

    Прогулянка Ялівщиною подарувала загалом надприємні враження. Так, крокуючи тутешніми зеленими стежками, першим зустріли дрозда, який з цікавістю спостерігав за нами, – невеличкий із темним забарвленням птах жваво стрибав по лісовій галявинці. До речі, на території Ялівщини так багато пташок, і скрізь видніються їх будиночки та гніздечка. Далі нам співав соловей, дзвірінькала синичка, кувала зозуля… Пухнастими хвостиками привіталися білочки.

    Під час прогулянок Ялівщиною особливу увагу повсякчас привертають тутешні красені – могутні сосни, дуби, берези, липи, черемха, а також багато інших цікавих дерев і чагарників.

    Але поспілкувалися ми не лише з природою, а з нашими містянами. Тут зустріли підлітків – учасників секції туризму, які займаються на лісовій території. Активні, допитливі молоді люди змістовно проводять свій вільний час. Це друзі природи.

    Також познайомилися зі студентами, які виконували практичну роботу. Це дослідники природи.

    Відбулася приємна зустріч з молодятами, які щойно одружилися і приїхали робити фотозйомки на фоні чудових природних ландшафтів парку та річки Стрижень.

    Далі із задоволенням поспостерігали, як на Стрижні завзято плавають спортсмени на байдарках, а берегом гуляють молоді люди з дитячими візочками. А ще тут чимало рибалок, які здебільшого проводять час на річці не заради улову, а просто в задоволення.

    Приємно відмітити, що практично всі відвідувачі, з якими спілкувалися, переймаються питаннями збереження та розвитку нашої зеленої перлини Чернігова, майже кожен висловив свої пропозиції та побажання.

    Але вразило й інше – купи сміття та згарища від багаття. Все це залишили несвідомі відвідувачі. Так вони подякували природі за свій відпочинок. Але ж це зовсім неважко – зібрати за собою залишки їжі, пусті пляшки, пакети, папір тощо.

    Тож хотілося вкотре звернутися до містян з настановою – природа дарує нам задоволення і приємні враження, ділиться своїми численними скарбами – давайте разом дякувати їй своєю турботою і берегти для себе та своїх нащадків!

     
     
     
     
     

     

    Поділилася Валентина Седячко

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система