Анонси


    Назад

    УЗБЕРЕЖЖЯ СТРИЖНЯ ПРИБРАЛИ ДО ДНЯ ЧИСТИХ БЕРЕГІВ

    Щорічно, у треті вихідні вересня більшість країн світу проводять екологічний захід «Міжнародний день чистих берегів». В один і той самий час і день тисячі волонтерів в більш ніж 100 країнах проводять акції на узбережжях річок, морів та океанів, аби допомогти їм звільнитися від навали побутових відходів.

    Тож працівники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА разом з комунальним закладом «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» доєдналися до всеукраїнського флешмобу #МояІсторіяЧистихБерегів.

    В рамках екологічної акції та з метою привернення уваги до проблем, пов’язаних із забрудненням водних ресурсів, учасники заходу прибрали сміття уздовж берега річки Стрижень на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

    Варто зауважити, що наразі проблема засмічення побутовими відходами для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів. До прикладу, велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Тож маємо працювати, аби зупинити перенос сміття водними шляхами.

    Лише разом ми можемо зберегти і відтворити водний скарб Землі! Спільними зусиллями тримаємо екологічну оборону на власному фронті у кожному куточку нашої області.

    Разом до Перемоги у чистій країні!

    Долучайтесь!

    До речі, під час прибирання учасники заходу згадали перші екологічні толоки Департаменту – на фото.

     

     
     
     
     
     
     
    Департамент екології та природних ресурсів
    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система