Анонси


    Назад

    ЗИМА – СЕЗОН ПІДГОДІВЛІ ДИКИХ ТВАРИН

    Зниження температури повітря і збільшення снігового покриву в лісах зменшують тваринам можливість харчуватись тим, що зазвичай складає їхній раціон. Підгодівля, яку здійснюють єгері, дозволяє звірам поновити сили і допомагає вижити, коли звична природня їжа не доступна.

    Працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» постійно допомагають мисливським господарствам у підгодівлі тварин взимку.

    Проте, щоб допомогти тваринам прохарчуватись у складний для них час, не обов'язково працювати у лісництві. Це може зробити кожен охочий, без великих затрат.

    Наприклад, для жителів сільської місцевості, особливо тих, хто живе близько до лісу, звичними гостями у зимовий час можуть бути дрібні тварини: борсуки, лисиці, зайці та навіть косулі.

    Аби полегшити життя тварин взимку, можна розкласти на пеньках сіно, сіль, «віники» з висушених влітку гілок з листям верби та інших їстівних порід.

    Також лісовим гостям смакуватимуть яблука та овочі. Якщо тварина раз чи два прийде до вас і знайде їжу – вона звикне, що тут її чекає щось смачненьке та приходитиме постійно і навіть може приводити інших.

    Якщо ж ви не хочете бачити лісових мешканців біля своїх осель – краще влаштовувати їм підгодівлі у лісі.

    Не всіх диких тварин можна годувати однаково. Кожен вид має свої вподобання в їжі. Так, оленів і косуль варто годувати сіном та гілками (з листям, у вигляді віників), зайців – вівсом, горохом, кабанів – зерном, картоплею.

    Підгодівля диких тварин взимку – запорука їх збереження.

     

    За матеріалами КЗ «РЛП «Міжрічинський»

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система