Анонси


    Назад

    18 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПЕРЕРОБКИ

    Наша планета багата на природні ресурси, які формують комфортне середовище існування людини, забезпечують відтворення Біосфери в цілому, є сировиною для розвитку промисловості.

    Проте активна й нещадна експлуатація людиною скарбів Землі призводить до вичерпання їх запасів. Враховуючи сучасні темпи виробництва та споживання, проблема економії природних ресурсів з кожним днем набуває все більшої актуальності. За останні 50 років людство використало більше природних ресурсів, ніж за всю попередню історію.

    Варто зазначити, що в процесі життєдіяльності суспільства утворюються відходи, які потребують утилізації з метою попередження їхнього негативного впливу на довкілля.

    На перспективу ці відходи можуть бути джерелом корисних компонентів, що використовуватимуться у якості вторинної сировини. Тому в умовах зростаючого дефіциту енергоресурсів та інших природних запасів необхідно уважно слідкувати за тим, що ми викидаємо на смітник.

    Безліч матеріалів для пакування, папір, пластик, скло, будматеріали піддаються вторинній переробці.

    Органічні відходи можна компостувати й використовувати у якості добрива та джерела енергії (біогаз).

    Ідея повторного використання відпрацьованих матеріалів сягає прадавніх часів. Так, аналіз складу давньогрецького скляного посуду показав, що значна його частина виготовлена з переплавлених уламків.

    З метою підвищення обізнаності суспільства про важливість утилізації та цінність відходів як ресурсів, розроблення загальновизнаних міжнародних стандартів у сфері управління відходами Бюро міжнародної переробки відзначило 18 березня як Всесвітній день переробки або Global Recycling Day.

    Переробка відходів сприяє розвитку промисловості, зниженню кількості накопиченого сміття, економії природних ресурсів, створенню нових робочих місць.

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система