Анонси


    Назад

    ДО 10-Ї РІЧНИЦІ СТВОРЕННЯ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

    10 років тому рішенням Чернігівської обласної ради був створений регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

    З нагоди ювілейної дати сьогодні, 28 березня, в приміщенні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових відбувся круглий стіл «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» як поліфункціональна природоохоронна територія: історія формування, сучасний стан, проблеми та перспективи.

    В обговоренні сучасного стану та перспектив розвитку парку взяли участь співробітники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина», Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, представники екологічних служб, науковці, студентська молодь та громадськість.

    Про основні здобутки та нагальні проблеми регіонального ландшафтного парку доповів очільник комунального закладу «РЛП «Ялівщина» Валерій Косяк.

    Також учасники заходу згадали історію створення парку – від ботанічного саду до природно-заповідного об’єкту, обговорили його ландшафтні особливості.

    Під час зустрічі окреслено вплив різних груп шкідників деревних порід на сучасний стан території Ялівщини, ерозійні загрози, видове різноманіття дереворуйнівних грибів та сучасний стан фітобіонти.

    Крім того, значну увагу приділено археологічним пам’яткам, розташованим на території парку.

    Протягом століть Ялівщина справедливо вважалась перлиною міста, її легенями, прекрасним місцем відпочинку, джерелом натхнення, відкритою книгою природи для вивчення її таємниць. А ще місцем, що періодично об’єднує екоактивістів, які постійно займаються питаннями її збереження та охорони.

    Тож запрошуємо всіх містян і гостей Чернігова до нашої «зеленої родини». Разом будемо плекати і розвивати цей природний скарб нашого міста.

     
     
     
     

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації

     

     

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система