Анонси


    Назад

    ЗАТВЕРДЖЕНО ПРЕЛІК ВИДАТКІВ ОБЛАСНОГО ПРИРОДООХОРОННОГО ФОНДУ НА 2024 РІК

    У рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки цьогоріч заплановано реалізацію 28 природоохоронних заходів, спрямованих на розв’язання найбільш актуальних проблемних питань в екологічній сфері регіону.

    Серед пріоритетів – продовження робіт з видалення безхазяйних, заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР).

    Загалом планується вивезти на утилізацію близько 65 тонн цих отруйних речовин з території 10 громад Чернігівщини (Варвинська, Макіївська, Новобілоуська, Носівська, Ріпкинська, Сосницька, Срібнянська, Сухополов’янська, Холминська, Яблунівська).

    На ці потреби переліком видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища (далі – ОНПС) передбачено понад 3,5 мільйони гривень, з місцевих бюджетів громад – більше 2,7 мільйонів гривень.

    Також будуть продовжені роботи з прибирання несанкціонованого сміттєзвалища, що виникло на території Іванівської сільської територіальної громади під час її окупації армією рф (з обласного фонду ОНПС – 200 тисяч гривень, з місцевого фонду Іванівської ТГ – 21 тисяча гривень).

    У рамках контролю за станом довкілля проводитимуться дослідження атмосферного повітря (трохи більше 80 тисяч гривень) та поверхневих водойм області (біля 90 тисяч гривень).

    Крім того, планується розробка 13 документацій із землеустрою для територій та об’єктів природно-заповідного фонду 8 громад (Варвинська, Дмитрівська, Добрянська, Любецька, Новобілоуська, Сухополов’янська, Талалаївська, Яблунівська). На ці потреби з обласного фонду ОНПС виділено близько 470 тисяч гривень, з місцевих бюджетів громад – понад 190 тисяч гривень).

    Ще півмільйона гривень передбачено на коригування регіонального плану управління відходами.

    Для нагородження переможців щорічного обласного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє» – 70 тисяч гривень.

    Більше 2,4 мільйонів гривень зарезервовано на випадок надзвичайних ситуацій.

    –     Загалом у рамках Програми на фінансування природоохоронної сфери з обласного фонду ОНПС у 2024 році планується використати 7,36 мільйонів гривень, співфінансування з місцевих бюджетів громад – близько 3 мільйонів гривень, – зазначила директорка профільного департаменту Наталія Грудницька.

    На сьогодні розпорядженнями начальника Чернігівської ОВА затверджено перелік видатків обласного фонду ОНПС на 2024 рік та відповідні зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки.

    Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно з органами місцевого самоврядування проводяться організаційні заходи за всіма запланованими напрямками.

     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації 

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система