Анонси


    Назад

    ТРИВАЄ РОБОТА НАД РОЗВИТКОМ СМАРАГДОВОЇ МЕРЕЖІ

    Минулого тижня представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА долучилися до обговорення нагальних питань впровадження в Україні Смарагдової мережі.

    Семінар відбувся за участю народних депутатів України, фахівців Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, державних агентств, обласних державних адміністрацій, науковців та громадськості.

    Серед розглянутих питань – удосконалення бази даних Смарагдової мережі в Україні, можливості включення нових територій, картографування природних оселищ у межах нацпарків та заповідників, розробка планів управління, розвитку та використання зазначених територій.

    Крім того, йшлося про важливість прийняття закону про Смарагдову мережу в Україні, участь громадськості в наближенні національного законодавства до Оселищної та Пташиної директив ЄС.

    Зокрема, представники профільних департаментів облдержадміністрацій акцентували увагу на нагальній потребі регіонів в доступі до інформації про офіційні переліки територій Смарагдової мережі, відповідних даних наукових досліджень, картографічних матеріалів тощо

    Варто зауважити, що в Україні вже кілька років активно розвивається мережа Смарагдових територій, однак реальний захист вони зможуть отримати лише з ухваленням відповідного закону.

    Довідково: Смарагдова мережа – це мережа природоохоронних територій європейського значення, яка створюється на виконання положень Бернської конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі. На основі клопотання України з 2009 року Постійним комітетом Конвенції про охорону дикої флори та фауни і природних середовищ існування в Європі затверджено 377 територій Смарагдової мережі і ще 148 об’ктів номіновані на отримання такого статусу. Загальна площа вказаних територій становить 13,4 % площі України.

     

     
     
     

    Департамент екології та природних ресурсів

    Чернігівської облдержадміністрації 

    Назад

     

    Картинки по запросу картинка міністерство захисту довкілля та природних ресурсів

     

     
     

     
     
    Картинки по запросу Картинка сайт Еко-система