<<<12 - 22 з 1463>>>


13 Червня 2024 11:31Актуально

ВІДБУДУТЬСЯ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЩОДО БУДІВНИЦТВА СВЕРДЛОВИНИ В СЕЛІ КРОПИВНЕ НІЖИНСЬКОГО РАЙОНУ

Наразі Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно із суб’єктом господарювання заплановано проведення громадських слухань з обговорення планованої діяльності щодо будівництва свердловини з водорозбірною колонкою в с. Кропивне Ніжинського району (Дмитрівська громада).

Ознайомитися з документами зазначеного проєкту можна на цифровій платформі ЕкоСистема (модуль «є-ОВД», справа в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля № 8094).

Громадські слухання відбудуться 14.06.2024 об 11.00 у режимі відеоконференції

12 Червня 2024 16:18Актуально

ЗМІНЕНО ПОРЯДОК ФОРМУВАННЯ ТАРИФІВ НА ПОВОДЖЕННЯ З ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ

Нагадуємо, що з жовтня 2023 року набрав чинності Порядок формування середньозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів (постанова КМУ від 26.09.2023 № 1031).

Зазначимо, що тарифи на вказані послуги та операції встановлюються органом місцевого самоврядування окремо за видами побутових відходів: змішані, роздільно зібрані, великогабаритні, ремонтні, небезпечні, відходи зелених насаджень.

Детальніше з Порядком можна ознайомитися за посиланням:

12 Червня 2024 12:01Актуально

У ЧЕРВНІ РОЗПОЧАТІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ВОДИ У РІЧКАХ ЧЕРНІГОВА

На початку червня хіміко-бактеріологічна лабораторія з контролю стічних вод комунального підприємства «Чернігівводоканал» розпочала відбір проб поверхневих вод річок Білоус, Десна та Стрижень в межах обласного центру.

На замовлення Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА відібрані проби води будуть дослідженні на токсичність, результати аналізу якості поверхневих вод будуть оприлюднені на початку липня. Вартість робіт за договором складає 93,4 тисячі гривень.

Крім того, профільним Департаментом заключено договір

11 Червня 2024 14:22Актуально

ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ В ЯЛІВЩИНІ: СПІЛЬНІ ЗУСИЛЛЯ ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ПРИРОДИ

Учора, 10 червня, працівники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА та комунального закладу «РЛП «Ялівщина» об'єдналися в екологічній акції з прибирання на території регіонального ландшафтного парку.

Учасники акції збирали сміття, прибирали відходи та розчищували стежки на території парку. Зусилля були спрямовані на очищення природних місць від пластику, паперу та інших відходів, що загрожують місцевій флорі та фауні.

Під час нашої акції ми переконалися, наскільки важливо об'єднувати зусилля

10 Червня 2024 09:15Актуально

В УКРАЇНІ ЗМІНЮЮТЬСЯ ПІДХОДИ ДО ФАХОВОЇ ПІДГОТОВКИ ЕКОЛОГІВ: ЧЕРНІГІВЩИНА ПОДІЛИЛАСЯ ДОСВІДОМ

Менеджери зеленої відбудови: формула екоефективності та підготовка кадрів – тема круглого столу, засідання якого відбулося минулого тижня у Києві.

До обговорення нагальних проблем і шляхів впровадження заходів з енергоефективності та зеленого відновлення України, а також до питань фахової підготовки необхідних для цього спеціалістів долучилися представники

07 Червня 2024 09:10Актуально

ЛАТВІЙСЬКІ СОСНИ ТА ЯЛИНИ ЗРОСТАТИМУТЬ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ

Майже 24 тисячі саджанців ялини та сосни передала Чернігівській області акціонерна компанія «Державні ліси Латвії» в рамках гуманітарної допомоги для зеленого відновлення територій, що постраждали внаслідок військової агресії російської федерації.

Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА зазначений посадковий матеріал відповідно до отриманих заявок розподілено між Ічнянським національним природним парком, комунальними закладами

07 Червня 2024 09:00Актуально

ПОРЯДОК ВИДАЧІ, ВІДМОВИ У ВИДАЧІ, АНУЛЮВАННЯ ДОЗВОЛУ НА ЗДІЙСНЕННЯ ОПЕРАЦІЙ З ОБРОБЛЕННЯ ВІДХОДІВ: ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ?

Окрема увага до управління відходами є невід’ємною частиною сучасного екологічного законодавства, тож Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА наголошує, що суб’єкти господарювання, які отримали декларації про провадження видів господарської діяльності щодо здійснення операцій з оброблення відходів, повинні до 9 червня 2024 року отримати дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів.

Повідомляємо, що згідно з Порядком видача,

06 Червня 2024 09:08Актуально

РОЗПОЧАТО ПРОЦЕДУРИ ОВД ЩОДО БУДІВНИЦТВА АРТЕЗІАНСЬКИХ СВЕРДЛОВИН

Бобровицька міська рада планує будівництво свердловин з водорозбірними колонками в селах Козацьке та Кобижча.

Відповідні повідомлення 28 травня під номерами 7775 та 7789 завантажено до Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля (ОВД) на сайті Міндовкілля та розміщено на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Зауваження та пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з ОВД, необхідно надсилати до 13 червня 2024 року на адресу Департаменту

05 Червня 2024 08:55Свято

5 ЧЕРВНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА

Ключова суть захисту природних скарбів Землі – протидія негативному впливу антропогенної діяльності та попередження деградації екосистем.

Охорона довкілля – комплекс заходів, які здійснюються на національному, регіональному, місцевому рівнях з метою забезпечення екологічної безпеки територій, збереження цінних та унікальних осередків природи, раціонального ресурсокористування.

Охорона атмосферного середовища спрямована на зменшення викидів від стаціонарних та пересувних джерел, глобальними наслідками яких є руйнування озонового шару, потепління клімату, кислотні дощі.

Охорона водного

04 Червня 2024 10:59Актуально

ПЛАСТИКОВІ КРИШЕЧКИ НА ФРОНТ: БЕРЕЖЕМ ДОВКІЛЛЯ ТА ПІДТРИМУЄМО ЗСУ

Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА вкотре долучився до збору пластикових кришечок у рамках проєкту «Крила», ініційованого благодійним фондом «О.В.Е.С.».

Цього разу нами зібрано майже 50 кг кришечок, а отримані кошти за переробку пластику будуть направлені на закупівлю БПЛА українського виробництва для виконання бойових завдань на фронті. Бо «Крила» нашим захисникам потрібні, як повітря!

Ініціатива зі збору кришечок – це не лише допомога Збройним Силам

31 Травня 2024 15:43Подія

ДОНЕЧЧИНА ЗАПРОШУЄ НА ОНЛАЙН ФЕСТИВАЛЬ «ДЕКЕ ПОЛЕ. ШЛЯХ ДО ЄВРОПИ»

Сьогодні Україна проходить важкий шлях боротьби за свою незалежність. У важкі часи випробувань дуже важливо зберігати єдність і згуртованість, які допомагають виховувати справжніх патріотів і майбутніх захисників.

Задля популяризації і презентації історії України в різні періоди, виховання патріотичного духу, української ідентичності, збереження національних традицій і культури було започатковано історико-культурний фестиваль «Дике поле. Шлях до Європи».

Фестиваль проходитиме за напрямами «Наукова

<<<12 - 22 з 1463>>>