<<<111 - 121 з 1463>>>


18 Січня 2024 10:37Увага

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ У СФЕРІ ОБРОБЛЕННЯ ВІДХОДІВ!

У грудні минулого року Уряд затвердив порядок видачі дозвільних документів на провадження діяльності з оброблення відходів.

Так, суб’єкти господарювання, які мають намір або здійснюють операції з оброблення відходів, зобов’язані отримати дозвіл на здійснення операцій з оброблення відходів до початку своєї діяльності (стаття 42 Закону України «Про управління відходами»).

Дозвіл видається суб’єкту господарювання після отримання

17 Січня 2024 09:12Актуально

НАГАДУЄМО ВОДОКОРИСТУВАЧАМ ПРО ПРАВИЛА ОХОРОНИ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД

Суб’єкти господарювання, які здійснюють скид стічних вод, мають контролювати якість і кількість скинутих у водні об'єкти зворотних вод та забруднюючих речовин.

При цьому місця та періодичність відбору проб, перелік контрольованих показників такі водокористувачі області повинні погоджувати з Чернігівською обласною державною адміністрацією.

Ці вимоги визначені Правилами охорони поверхневих вод від забруднення зворотними водами, затверджені

16 Січня 2024 17:08Акція

У ЯЛІВЩИНІ ПРОВЕДУТЬ ОБЛІК ПТАХІВ ТА РОЗВІСЯТЬ ГОДІВНИЧКИ

Акція з обліку та порятунку пернатих відбудеться 19 січня на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

У заході братимуть участь представники комунального закладу «РЛП «Ялівщина», Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА та науковці Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка.

Запрошуємо всіх бажаючих жителів та гостей Чернігова долучитися

16 Січня 2024 15:47Цікаво

МАЄМО ПОДЯКУ ВІД LET'S DO IT, UKRAINE

Відзнаку від Всеукраїнського молодіжного руху Let's do it, Ukraine Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА отримав за сприяння в організації заходів до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day», серед іншого – формування національної культури чистоти, правильного поводження з відходами тощо.

Нагадаємо, захід відбувся у вересні минулого року. Тоді до акції з прибирання долучилися майже дві з половиною тисячі жителів Чернігівщини. Загалом в області було прибрано більше 70 тонн побутового і понад

15 Січня 2024 16:24Цікаво

ЗАПРОШУЄМО ПРОЙТИ БЕЗКОШТОВНИЙ ОНЛАЙН-КУРС «ЄДИНА УКРАЇНА: СТАНОВЛЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ»

В умовах повномасштабної війни, коли на окупованій території провадять цілеспрямовану політику знищення усього українського через формальну, неформальну та інформальну освіту, важливим є збереження української національної та громадянської ідентичності, консолідації суспільства навколо суспільно-державних цінностей.

Фонд Східна Європа у співпраці з Міністерством молоді та спорту України розробили курс «Єдина Україна: становлення національної ідентичності».

Для кого цей курс?

12 Січня 2024 11:46Цікаво

ЗЕЛЕНИМИ СТЕЖКАМИ РІПКИНЩИНИ: ЛАНДШАФТНИЙ ЗАКАЗНИК «ЗАМГЛАЙ»

Вкотре пропонуємо поринути у дивожний світ природно-заповідного фонду нашого краю. Чернігівщина знову вражає! До вашої уваги – одна з найбільших болотних систем в Україні: природа створила неймовірний комплекс заболочених лісів, лук, піщаних гряд та підвищень в прадолині Дніпра під назвою «Замглай».

Основне значення

12 Січня 2024 10:53Тренінг

МІНДОВКІЛЛЯ ЗАПРОШУЄ НА ТРЕНІНГ: ЯК ПОДАТИ ДЕКЛАРАЦІЮ ПРО ВІДХОДИ

Що таке декларація про відходи: це документ, який згідно із Законом України «Про управління відходами» подають утворювачі відходів.

Хто подає: утворювачі або власники відходів, діяльність яких призводить до утворення небезпечних відходів, або власники відходів, що не є небезпечними, річний обсяг утворення яких перевищує 50 тонн (крім утворювачів відходів домогосподарств).

Коли подається декларація: один раз на рік до 20 лютого

11 Січня 2024 10:47Увага

11 СІЧНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАПОВІДНИКІВ ТА НАЦІОНАЛЬНИХ ПАРКІВ

На сьогодні заповідання, як механізм захисту скарбів природи, є ключовим завданням природоохоронної справи. Непорушені діяльністю людини ландшафти – безцінні осередки збереження та відтворення природних екосистем, регулятори енергетичного балансу Біосфери, джерела світоглядних орієнтирів суспільства.

Серед найважливіших природно-заповідних

10 Січня 2024 09:08Цікаво

ТОРІК ВСТАНОВЛЕНІ МЕЖІ 35 ЗАПОВІДНИХ ТЕРИТОРІЙ ЧЕРНІГІВЩИНИ

За рахунок коштів місцевих бюджетів та обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2023 році 15 громад області розробили проєкти землеустрою щодо організації і встановлення меж 35 територій природно-заповідного фонду (ПЗФ) загальною площею майже 3,4 тисячі гектарів. До цього зазначені проєкти мали

09 Січня 2024 13:29Увага

НА ЕКОСИСТЕМІ ЗАПРАЦЮВАВ НОВИЙ РЕЄСТР З ОЦІНКИ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ

Наприкінці минулого року набули чинності зміни у сфері оцінки впливу на довкілля відповідно до Закону України №3227-IX, який вдосконалив процедури з оцінки впливу на довкілля.

Відтепер процедура оцінки впливу на довкілля буде реалізовуватись через два реєстри з ОВД. 

Новий Реєстр вже працює на ЕкоСистемі. Документація, яка

09 Січня 2024 09:00Цікаво

ЧЕРВОНОКНИЖНІ ТВАРИНИ ЧЕРНІГІВЩИНИ: ЛОСЬ ЗВИЧАЙНИЙ

Тваринний світ нашої області нараховує близько 120 видів, занесених до Червоної книги України. Серед них – лось звичайний або європейський. Попри всі суперечності, цю тварину у 2021 році остаточно включено до Червоної книги України зі статусом «вразливий».

Лось звичайний є найбільшим ссавцем фауни

<<<111 - 121 з 1463>>>