<<<122 - 132 з 1463>>>


08 Січня 2024 09:30Актуально

ТОРІК НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ПРОЦЕДУРУ ОВД ПРОЙШЛИ 10 ПРОЄКТІВ ПЛАНОВАНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

Серед основних завдань Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА – зниження екологічних ризиків під час реалізації проєктів господарської діяльності, що мають значний вплив на довкілля.

З цією метою у 2023 році визначені екологічні умови для 10 таких проєктів та підготовлені відповідні висновки з оцінки впливу на довкілля (ОВД).

Зокрема, проаналізована документація планованої

05 Січня 2024 12:15Актуально

ЗИМА – СЕЗОН ПІДГОДІВЛІ ДИКИХ ТВАРИН

Зниження температури повітря і збільшення снігового покриву в лісах зменшують тваринам можливість харчуватись тим, що зазвичай складає їхній раціон. Підгодівля, яку здійснюють єгері, дозволяє звірам поновити сили і допомагає вижити, коли звична природня їжа не доступна.

Працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський» постійно допомагають мисливським господарствам у підгодівлі тварин взимку.

Проте, щоб допомогти тваринам прохарчуватись

04 Січня 2024 15:57Цікаво

ЧЕРВОНОКНИЖНІ РОСЛИНИ ЧЕРНІГІВЩИНИ: КАЛЬДЕЗІЯ БІЛОЗОРОЛИСТА

Рослинний світ нашого регіону нараховує близько 85 видів, занесених до Червоної книги України. Серед них – кальдезія білозоролиста.

А чи знаєте ви таку рослину? Це неймовірний реліктовий теплолюбний вид, який донедавна у нас вважався зниклим. А в 2006 році кальдезію повернули на сторінки Червоної книги після того, як науковці Національної

04 Січня 2024 13:19Акція

ЩОБ ВЗИМКУ ПТАШКАМ БУЛО СМАЧНО

Наприкінці минулого року до Всеукраїнської акції «Нагодуй птахів взимку» долучилися працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

Зокрема, на території парку були розвішені та наповнені кормом годівнички для пернатих.

До акції долучилися студенти Ніжинського фахового коледжу Національного університету біоресурсів і природокористування України, які займалися виготовленням годівниць та заготівлею кормів ще з осені минулого року.

Нагадаємо декілька порад, як правильно підгодовувати птахів:

04 Січня 2024 12:06Подія

ОБГОВОРЕНІ ПІДСУМКИ РОБОТИ КОМУНАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ ЗА 2023 РІК

Днями в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА відбулась робоча нарада з керівниками комунальних закладів «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» та «Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинський».

Зокрема, були обговорені підсумки діяльності комунальних закладів у 2023 році та визначені основні напрямки роботи на 2024 рік.

Серед пріоритетів залишається охорона і збереження флори

04 Січня 2024 09:39Увага

УВАГА! ДО 31 БЕРЕЗНЯ СУБ’ЄКТИ ГОСПОДАРЮВАННЯ МАЮТЬ ПРОЗВІТУВАТИ ПРО ДОТРИМАННЯ УМОВ ДОЗВОЛУ НА ВИКИДИ В АТМОСФЕРНЕ ПОВІТРЯ

Нагадуємо, що з початку 2024 року в Україні для підприємств-забруднювачів запроваджується нова процедура звітування щодо викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Тепер щороку

02 Січня 2024 16:51Актуально

КОЖЕН СТВОРЮЄ КОМФОРТНЕ СЕРЕДОВИЩЕ ДЛЯ СЕБЕ

Комфорт – це стан довкілля, за якого людина відчуває затишок, забезпеченість необхідними природними ресурсами, естетичне задоволення. Іншими словами, це сфера життєвого простору, в якій людина почуває себе впевнено і безпечно.

Не сміти сам – не дозволяй іншим.

Не створюйте стихійні сміттєзвалища, викидайте відходи у встановлених місцях. Звертайте увагу на наявність контейнерів для збору пластикових

02 Січня 2024 10:49Увага

ПРОЦЕДУРА ОВД СТАЄ ЗРУЧНІШОЮ ДЛЯ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ТА ДОСТУПНІШОЮ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОСТІ

Наприкінці минулого року набули чинності зміни до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Що змінилося:

- цифровізація та спрощення процедури;

- скорочення строку проведення з 216 до 67 днів;

- адресне інформування про всі етапи процедури кожного підписника в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля.

Це допоможе пришвидшити повоєнне відновлення України

01 Січня 2024 11:20Актуально

Підсумки роботи Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА за 2023 рік

У 2023 році Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно з профільними структурними підрозділами ОДА, районними військовими адміністраціями, іншими державними установами та органами місцевого самоврядування працювали над розв'язанням актуальних екологічних  проблем області.

Що зроблено, які питання вирішено,

29 Грудня 2023 13:05Свято

З НОВИМ 2024 РОКОМ!

Шановні жителі Чернігівщини! Дорогі українці!

Щиро вітаємо Вас з Новим 2024 роком!

Минає другий рік повномасштабної війни – ще один рік національного супротиву та боротьби за нашу свободу і суверенітет.

Попри всі негаразди, виклики i труднощі ми разом долаємо цей важкий шлях до Перемоги і Миру в Україні!

Тож нехай прийдешній рік стане переможним для нашого народу, принесе нам спокій і тихе небо, відкриє нові можливості до відновлення та розвитку.

Бажаємо всім міцного здоров’я і витримки, щастя та благополуччя,

27 Грудня 2023 08:52Актуально

ЩО РОБИТИ ТЕРИТОРІАЛЬНИМ ГРОМАДАМ З ВІДХОДАМИ ВІД РУЙНУВАНЬ?

Чернігівщина – одна з найбільш постраждалих територій, яка зазнала масштабних руйнувань в перші місяці війни. З початку повномасштабного вторгнення в області утворилося вже більше 14 тис. тонн відходів від руйнувань будівель та споруд.

Майже одразу після звільнення нашого регіону почалося розчищення територій. Частину утворених в області відходів від руйнувань власники та користувачі земельних ділянок, на яких були розміщені такі відходи, використали як вторинні матеріали або енергетичні ресурси: бетон та цегла – для ремонту пошкоджених і відновлення зруйнованих будівель та для підсипки пошкоджених доріг; деревина – для опалення приміщень.

Аби зменшити негативний вплив на навколишнє природне середовище та здоров’я

<<<122 - 132 з 1463>>>