<<<133 - 143 з 1463>>>


26 Грудня 2023 16:04Актуально

У ЛИСТОПАДІ МОНІТОРИНГОВІ ПОКАЗНИКИ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД І ПОВІТРЯ ПЕРЕБУВАЛИ У МЕЖАХ НОРМИ

Упродовж листопада радіаційний фон атмосферного повітря в області коливався в межах 10-18 мкР/год (при нормі 30 мкР/год) і в середньому становив 12 мкР/год.

Крім того, минулого місяця було відібрано та перевірено 165 проб сільськогосподарської і лісогосподарської продукції, найбільш – овочів, грибів та молочних продуктів. Перевищень допустимого рівня вмісту радіонуклідів у дослідженій продукції не виявлено.

За спостереженнями Чернігівського обласного центру

26 Грудня 2023 11:39Цікаво

ЗАМІСТЬ ЯЛИНКИ -ЗИМОВИЙ БУКЕТ

Колектив комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» запрошує долучитися до природоохоронної акції «Замість ялинки – зимовий букет».

Екологічна ініціатива спрямована на розв’язання «ялинкової» проблеми шляхом заміни новорічних дерев аранжуваннями з хвойних гілок або штучними красунями. Традиційні українські ялинки-дідухи з колосків і калини можуть стати гарним подарунком для рідних та друзів.

Ця акція вчить нас бути уважними до навколишнього середовища, помічати

22 Грудня 2023 17:00Актуально

БЕЗПЕЧНЕ ДОВКІЛЛЯ ТА ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗАПОВІДНИХ ТЕРИТОРІЙ: ПРО РЕАЛІЗАЦІЮ ПРИРОДООХОРОННИХ ЗАХОДІВ - НА БРИФІНГУ В ОВА

Серед основних напрямів реалізації природоохоронних заходів на Чернігівщині у 2023 році – ліквідація загрози забруднення довкілля небезпечними речовинами, охорона та збереження заповідних територій, запобігання забрудненню довкілля неочищеними стічними водами, моніторинг довкілля, екологічне виховання.

Про річні підсумки їх реалізації розповіла директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської

21 Грудня 2023 16:20Подія

У 2023 РОЦІ ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ ДОВКІЛЛЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ ПЕРЕБУВАЛИ У МЕЖАХ НОРМИ

Стан довкілля області, результати моніторингових досліджень та наслідки військової агресії – тематика питань, розглянутих на засіданні комісії з питань моніторингу довкілля Чернігівської області, яке відбулося сьогодні, 21 грудня в Чернігівській ОВА.

Контроль за станом основних компонентів довкілля на Чернігівщині здійснюється на постійній основі – проводяться моніторингові дослідження повітря, поверхневих вод, питної води, вмісту радіонуклідів у сільськогосподарській

19 Грудня 2023 16:00Актуально

НА ІЧНЯНЩИНІ СТВОРИЛИ НОВИЙ ОБ’ЄКТ ПЗФ, НА СЕМЕНІВЩИНІ РОЗШИРИЛИ ІСНУЮЧИЙ

Рішеннями сесії Чернігівської обласної ради в області збільшено площу територій і об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) на 32 гектари.

Зокрема, оголошено ще один об’єкт ПЗФ – ботанічну пам’ятку природи місцевого значення «Віковий дуб-красень Іржавця».

Пам’ятка природи створена за ініціативою жителів с. Іржавець Ічнянської територіальної громади (Прилуцький район). Орієнтовний вік дуба – 320 років, висота –

15 Грудня 2023 16:00Подія

У ЯЛІВЩИНІ РОЗВІСИЛИ ГОДІВНИЧКИ ДЛЯ ПТАХІВ

Сьогодні, 15 грудня, у рамках екологічної акції «Підгодуй пташку взимку» на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» були розвішені додаткові годівнички та наповнені спеціальним кормом.

Зима – складний період в житті осілих птахів, тому сьогодні екоактивісти, працівники комунального закладу РЛП «Ялівщина», Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА згуртувалися задля доброї справи, аби допомогти пташкам подолати зиму.

Тож під час зимових прогулянок парком не забувайте підгодовувати

15 Грудня 2023 13:01Цікаво

НАША КОЗУЛЯ В БЕРЕМИЦЬКОМУ ПОЧУВАЄТЬСЯ ДОБРЕ

Козуля, яку врятували екоактивісти і влітку передали Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, вже підросла і стала ще гарнішою.

Маленькому беззахисному дитинчаті на наше прохання надав прихисток Парк природи «Беремицьке», де тваринка мешкає і зараз. Працівники парку забезпечили козулі належний догляд і майже природні умови існування.

До речі, у нашої красуні є вже кавалер, з яким вони проживають в одному великому вольєрі з 9 листопада. А навесні пару планують випустити на територію заповідної

14 Грудня 2023 16:14Свято

14 ГРУДНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ

Відзначення щороку Всесвітнього дня енергозбереження підкреслює залежність суспільства від традиційних енергоресурсів, які є вичерпними, та наголошує на важливості розумного споживання енергії.

Так, за даними ООН, якщо людство продовжить нинішні темпи споживання енергоресурсів, то до 2040 року буде необхідно вдвічі більше нафти і газу порівняно з наявними природними запасами.

Як відомо, виробництво енергії

14 Грудня 2023 09:51Важливо

УКРАЇНА НЕ РАЗ ДОВОДИЛА, НА ЩО ЗДАТНА; БУДЕ ЧАС, КОЛИ ЗМОЖЕМО ВІДСВЯТКУВАТИ ВСТУП У ЄВРОСОЮЗ – ЗВЕРНЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА ВОЛОДИМИРА ЗЕЛЕНСЬКОГО

Бажаю здоров’я, шановні українці, шановні українки!

Важливий день. Тиждень. Важливі були візити. Багато зустрічей і перемовин, ще більше непублічної роботи і з друзями, і зі скептиками також – з усіма. Україна завжди захищає себе. І здобуває те, що потрібно. І навіть тоді, коли хтось сумнівається, ми не здаємось, а переконуємо і боремось. Борітеся – поборете. Саме так це й працює.

Справді

13 Грудня 2023 15:46Подія

У ФОКУСІ УВАГИ – РОЗШИРЕННЯ ЗАПОВІДНИХ ТЕРИТОРІЙ У СЕДНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ

Створення об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) – тема наради, яка сьогодні, 13 грудня, відбулася у Седнівській селищній раді. В обговоренні взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, в.о. Седнівського селищного голови Тетяна Мориляк, місцеві депутати та профільні фахівці селищної ради.

Серед розглянутих питань – визначення нових територій для заповідання.

До прикладу, цьогоріч на адресу профільного Департаменту

13 Грудня 2023 09:04Увага

ДО УВАГИ ГРОМАДСЬКОСТІ! ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ У ПРОЦЕСІ ОВД ВІДБУДУТЬСЯ У ФОРМАТІ ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЇ

У грудні проходить громадське обговорення планованої діяльності щодо будівництва свердловин з водозабірною колонкою в населених пунктах області.

Наразі Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно із суб’єктами господарювання заплановано проведення громадських слухань наступних проєктів:

  • «Будівництво свердловини з водорозбірною колонкою в с. Слабин Чернігівського району Чернігівської області» (справа в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля № 202381410951). Громадське обговорення – з 27.11.2023 до 29.12.2023.
<<<133 - 143 з 1463>>>