<<<144 - 154 з 1463>>>


12 Грудня 2023 12:03Важливо

В УКРАЇНІ ЗАПРАЦЮВАЛА ІНФОРМАЦІЙНА СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ

Уряд схвалив порядок адміністрування сервісу – в Україні офіційно запускають інформаційну систему управління відходами.

Враховуючи, що в Україні щороку утворюється великий об'єм небезпечних відходів, місця складування яких не відповідають вимогам екологічної безпеки, є потреба у вирішенні проблем із накопиченням таких відходів.

Основна мета інформаційної платформи – забезпечити належний рівень екологічної безпеки в країні та рухатися далі «дорожньою картою» приєднання до ЄС.

До слова, з Порядком створення та адміністрування інформаційної

11 Грудня 2023 10:47Подія

У ЯЛІВЩИНІ ВІДБУДЕТЬСЯ ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ «ПІДГОДУЙ ПТАШКУ ВЗИМКУ»

Захід заплановано на 15 грудня, початок об 11-00 годині, збір учасників – на екостежці «Лісова казка», організатор – комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

Птахи — наші друзі та помічники, вони є невід’ємною частиною природнього середовища, чудовою окрасою довкілля і захисниками лісів, садів та полів.

Не всі птахи відлітають до теплих країв, значна частина з них залишається з нами.

У зимовий період через морози і снігопади пернатим доводиться не солодко. Аби

08 Грудня 2023 14:12Свято

8 ГРУДНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ КЛІМАТУ

Сьогодні день, коли ми звертаємо особливу увагу на ті кліматичні зміни, що відбуваються на нашій планеті.

Клімат – це важливий ресурс, що впливає на добробут нинішніх та майбутніх поколінь. За останні десятиліття через непомірну жадобу до збагачення і необдуману діяльність людини, клімат змінюється швидше і не на користь планеті.

На жаль, не всі вбачають у цьому проблему, аргументуючи свою позицію тим, що були доісторичні періоди глобального потепління. Але екологи б’ють на сполох, адже зміни, які відбуваються

07 Грудня 2023 12:00Свято

ВІТАЄМО ВСІХ, ХТО СЬОГОДНІ ПРЕДСТАВЛЯЄ ГРОМАДИ І ВІДСТОЮЄ ЇХ ІНТЕРЕСИ!

Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА щиро вітає з професійним святом представників місцевого самоврядування!

Стійкість громад – це запорука нашої Перемоги. В умовах війни роль місцевого самоврядування зросла ще більше. Від ефективності вашої роботи залежить життєздатність та розвиток як окремих громад, так і держави загалом.

Бажаємо вам мудрості та витримки, доброго здоров’я, наснаги та натхнення на служіння нашій державі. Нехай Бог дає сили впоратися з усіма викликами, які готує нам

07 Грудня 2023 11:00Актуально

НАГОДУЙ ПТАХІВ ВЗИМКУ

На календарі вже зима, тож з настанням холодів найбільш уразливими стають птахи. Вони постійно потребують їжі, так як процес травлення у них відбувається швидко й енергійно.

Універсальна пожива для більшості пернатих – різноманітне насіння. Найкращим є звичайне соняшникове насіння, але бажано його потовкти, бо малим птахам важко добути ядро зі шкаралупки. Чудово підходять для харчування пернатих овес, вівсяні пластівці, насіння гарбуза, кавунів, динь, просо, подрібнена кукурудза, пшениця.

Синиці та дятли із задоволенням

06 Грудня 2023 15:38Подія

ВРЯТОВАНІ ЛЕБЕДІ ЗИМУВАТИМУТЬ У МЕНСЬКОМУ ЗООПАРКУ

З настанням холодів на Чернігівщині небайдужі люди мало не щодня рятують від загибелі птахів, що не змогли відлетіти у вирій, найчастіше – це лебеді.

Так, учора команда Аварійно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Чернігівській області врятувала ще двох пернатих красенів.

  •  Про знесиленого і скаліченого птаха, що потерпав від холоду на водоймі мікрорайону Бобровиця у Чернігові нам повідомили містяни Людмила та Сергій. Ми одразу звернулися до керівництва Головного управління
06 Грудня 2023 12:24Цікаво

ЗА ДОСВІДОМ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЗАПОВІДНИХ ТЕРИТОРІЙ – ДО ЧЕХІЇ

Обмін досвідом та кращими практиками у сфері збереження цінних територій, а також вивчення євроінтеграційних процесів у природоохоронному законодавстві – з такою метою відбувся навчальний візит українських фахівців з питань розвитку і збереження природно-заповідного фонду до Чеської Республіки.

Захід проведено за ініціативи чеської організації NESEHNUTÍ (Несегнуті). У робочому візиті взяла участь начальник управління

05 Грудня 2023 09:44Актуально

СЬОГОДНІ МИ ДЯКУЄМО ЛЮДЯМ ІЗ ЗОЛОТИМИ І ВІДЧАЙДУШНИМИ СЕРЦЯМИ!

5 грудня Україна та світ відзначають Міжнародний день волонтера.

Волонтери – це небайдужі, які обрали нелегкий шлях допомоги, це звичайні люди, які за покликом серця витрачають свій час, вкладають талант чи ресурси у втілення допомоги іншим, щоб у подальшому зрозуміти, допомогти та підтримати кожного, хто цього потребує.

В умовах воєнного часу поняття «волонтер» для України набуло надзвичайного значення, наразі це тисячі людей і організацій – дуже відомих і тих, чиї імена поки залишаються в тиші, але які всі разом день у день наближають нашу спільну Перемогу!

Нині величезна армія волонтерів несе на собі тягар турбот

01 Грудня 2023 10:37Актуально

ОГОЛОШЕНО ТРЕТІЙ ВІДБІР ПРОЄКТІВ, ФІНАНСУВАННЯ ЯКИХ МОЖЕ ЗДІЙСНЮВАТИСЯ ЗА РАХУНОК ВІДПОВІДНОЇ СУБВЕНЦІЇ В МЕЖАХ "ПРОГРАМИ З ВІДНОВЛЕННЯ УКРАЇНИ"

Законом України від 14 липня 2021 року № 1645-IX було ратифіковано Фінансову угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком «Програма з відновлення України», яка була підписана 09 грудня 2020 року (далі – Фінансова угода). Відповідно до цієї угоди передбачається залучення 340 млн євро на фінансування заходів, спрямованих на реалізацію проєктів з відновлення соціальної інфраструктури, об’єкти житло-комунального господарства тощо у регіонах, що постраждали внаслідок військового конфлікту (підконтрольні Уряду України), а також у тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний

01 Грудня 2023 09:38Актуально

FUTURE PERFECT – НАЦІОНАЛЬНА ПРОГРАМА З ПОПУЛЯРИЗАЦІЇ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ В УКРАЇНІ

Програма передбачає впровадження англійської мови у різних сферах діяльності, а також продукти та сервіси, що допоможуть вивчити англійську в зручному та доступному форматі. Перші з них — платформа Empower та платформа для вивчення мов Promova.

Empower — онлайн-платформа Кембриджського університету, доступна для всіх українських університетів. Її запуск став частиною пакета підтримки, який надає Україні Кембридж від початку повномасштабного вторгнення росії.

Платформа не призначена для самостійного вивчення мови

25 Листопада 2023 11:07Подія

ЗВЕРНЕННЯ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Шановні громадяни України!

Дорогий народе!

Щороку наприкінці листопада ми відчуваємо холод і мороз по шкірі. Незалежно від погодних умов і нашого місцеперебування. Холод усередині наших сердець, коли всіх нас об’єднує важка дата – четверта субота листопада. День пам’яті жертв голодоморів. Коли ми відчуваємо великий біль і гнів водночас. Від неможливості забути,

<<<144 - 154 з 1463>>>