<<<177 - 187 з 1463>>>


17 Жовтня 2023 14:01Цікаво

ПРОВОДИМО ДОЗВІЛЛЯ РАЗОМ – ПРАЦЮЄМО НА РЕЗУЛЬТАТ!

Чернігівщина – земля цікавої історії та багатої природи. Тут збереглися поселення слов’янських племен та давньоруські храми, козацькі садиби та дворянські палаци…

Тож працівники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА вирушили на зустріч пригодам, щоб поринути у минуле нашого краю та побачити його красу.

На півдні Чернігівщини розташований Національний

16 Жовтня 2023 10:22Увага

ДО УВАГИ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ! ЗМІНЕНО БЛАНКИ ДОКУМЕНТІВ З ОВД

У вересні постановою Уряду внесено зміни до бланків документів з оцінки впливу на довкілля (ОВД), зокрема до ПОВІДОМЛЕННЯ про плановану діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля та ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля.

Тепер зазначені документи мають містити інформацію щодо проведення громадських слухань у період воєнного стану в Україні.

Нагадуємо, що в оголошенні про

16 Жовтня 2023 09:00Свято

14 ЖОВТНЯ – ДЕНЬ ПЕРЕЛІТНИХ ПТАХІВ

Птахи – це невід’ємна частина природи, це наші помічники й захисники, вони прикрашають діброви, луки, степи, ліси та є окрасою парків і садів.

Із настанням осіннього холоду життя птахів змінюється, та більшість з них шукають собі порятунку, там де тепліше та є пожива. Перші ключі пернатих збираються ще наприкінці літа, а останні відлітають до кінця жовтня.

З приходом осені в небі можна спостерігати пташиний

12 Жовтня 2023 14:31Важливо

ШІСТЬ ГРОМАД ОБЛАСТІ ПОЗБУЛИСЯ ПОНАД 22 ТОННИ БЕЗХАЗЯЙНИХ ПЕСТИЦИДІВ. У ПРОЦЕСІ – ЩЕ ЧОТИРИ

Минулого тижня на Чернігівщині розпочато роботи зі збору та вивезення на утилізацію безхазяйних, непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин. Із завданням справилися шість громад, прибравши 22,4 тонни небезпечних речовин із 11 складів. Зокрема з трьох – у Носівській громаді (2,5 тонни), по два – у Бахмацькій (7,3 тонни), Семенівській (5,9 тонни) та Ріпкинській (3,2 тонни), по одному – у Сновській (3 тонни) та Новобілоуській (0,5 тонни).

"Проблема утилізації всіх хімічно-небезпечних
12 Жовтня 2023 12:10Актуально

ПОВІТРЯ В ОБЛАСТІ ЧИСТЕ

Вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі Чернігівщини – в межах гранично допустимих концентрацій. Такий результат в черговий раз показали дослідження, проведені у вересні.

Моніторинг стану атмосферного повітря здійснюється щомісячно з червня у Бахмачі, Корюківці, Ніжині та Прилуках.

Проби відбираються Державною установою «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» на замовлення Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА в рамках

11 Жовтня 2023 16:32Актуально

ВОРОГАМ – КРИШКА! ЗАХИСНИКАМ – КРИЛА!

Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА долучився до збору пластикових кришечок у рамках проєкту «Крила», ініційованого благодійним фондом  «О.В.Е.С.».

Зазначимо, що отримані за переробку пластику кошти перераховуються на закупівлю БПЛА українського виробництва для підрозділів Збройних Сил України для виконання бойових завдань на фронті. Бо «Крила» нашим захисникам потрібні, як повітря!

09 Жовтня 2023 14:02Подія

МОЛОДІЖНИЙ ЕКОЛОГІЧНИЙ ФРОНТ ЧЕРНІГІВЩИНИ – В ДІЇ!

Про підсумки власної наукової і практичної природоохоронної діяльності розповіли вихованці комунального закладу «Чернігівський обласний науковий ліцей» під час тематичного заходу, який відбувся наприкінці минулого тижня за участі представників Департаменту екології та природних ресурсів, а також Управління освіти і науки Чернігівської ОДА.

Варто зауважити, що ліцей, який також позиціонує себе як екошкола, на сьогодні є потужним осередком юнацької науково-дослідної і практичної діяльності зі збереження біорізноманіття та відтворення довкілля.

Серед вихованців закладу

06 Жовтня 2023 13:33Подія

НА ЧЕРНІГІВЩИНІ РОЗПОЧАЛИ ПРИБИРАТИ БЕЗХАЗЯЙНІ ПЕСТИЦИДИ

Цього тижня в області розпочаті роботи зі збору та вивезення на утилізацію безхазяйних непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР). Більше 7 тонн небезпечних речовин вже прибрали на території Бахмацької територіальної громади в селах Калинівка та Біловежі Перші.

- Загалом цього року планується вивезти майже 45 тонн безхазяйних пестицидів з 16 складів, що знаходяться на території 10 громад області. На сьогодні всіма громадами проведені процедури

05 Жовтня 2023 09:39Актуально

КУДИ ПОВІДОМИТИ ПРО ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ РОСІЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОТИ ДОВКІЛЛЯ?

Як притягнути російську федерацію до відповідальності за воєнні злочини проти довкілля – про це говорили учасники інформаційного заходу, який відбувся учора, 4 жовтня, в Агенції регіонального розвитку Чернігівської області за участі представників громад, органів виконавчої влади, науковців та громадськості.

Дискусії стосувалися екологічних наслідків війни, оцінки збитків, завданих довкіллю України, правового аспекту оцінки та фіксації екологічної шкоди.

Варто зауважити, що на сьогодні в Україні створені

04 Жовтня 2023 14:00Свято

4 ЖОВТНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ТВАРИН

Сьогодні день, який об'єднує людей у турботі та піклуванні про тваринний світ.

Ми знаємо, що наразі багато видів диких тварин зникли чи опинилися під загрозою, адже відбувається зміна клімату, процвітає браконьєрство та експлуатація. Через необдумані дії людини природа втрачає біорізноманіття. Це суттєво впливає на добробут планети та населення.

Кожен із нас вже зараз може зробити свій вклад для захисту тваринного світу, дотримуючись свідомого споживання.

Використовуйте менше пластику, розділяйте

01 Жовтня 2023 10:00Подія

ЧЕРНІГІВЩИНА ЗУПИНИЛАСЯ: ОБЛАСТЬ ДОЄДНАЛАСЯ ДО ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ХВИЛИНИ МОВЧАННЯ

У День Захисників та Захисниць в Україні о 9 годині ранку відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання. Її ініціював Президент Володимир Зеленський. У зазначений час кожен, де б не був, схилив голову, щоб мовчанням вшанувати подвиг наших людей, які загинули, захищаючи нашу державу та українців. 

 

function find_cont(sid,offset) { var find_s=document.getElementById("find_str").value; window.location.href = "index.php?find="+find_s; } function set_menu(sid) { $.ajax({ dataType: "json", data : "sid="+sid, url: "set_menu.php", success: function(data){ $("#canvas").html(data.menu); // $("#main_menu").menu(); }, error: function (e,data) { alert(e.responseText); } }) } function set_style(sid,id,typ) { $.ajax({ dataType: "json", data : "sid="+sid+"&id="+id+"&typ="+typ, url: "set_style.php", success: function(data){ window.location.reload(); }, error: function (e,data) { alert(e.responseText); } }) } function set_font(id) { $(".font1").css("color","#000"); $(".font2").css("color","#000"); $(".font3").css("color","#000"); $(".font1").css("background-color",""); $(".font2").css("background-color",""); $(".font3").css("background-color",""); if (id==0) { $(".font1").css("background-color","#000"); $(".font1").css("color","#FFF"); } if (id==1) { $(".font2").css("background-color","#000"); $(".font2").css("color","#FFF"); } if (id==2) { $(".font3").css("background-color","#000"); $(".font3").css("color","#FFF"); } } function set_fon(id) { $(".fon1").css("color","#000"); $(".fon1").css("background-color",""); $(".fon2").css("color","#000"); $(".fon2").css("background-color",""); if (id==0) { $(".fon1").css("background-color","#000"); $(".fon1").css("color","#FFF"); } else { $(".fon2").css("background-color","#000"); $(".fon2").css("color","#FFF"); } } set_font(0); set_fon(0); $(function() { $("#news_date").on('mouseover',"tr",function() { id = this.id; if (document.getElementById(id) != null) { $("#"+id).addClass("news_border"); } }); $("#news_date").on('mouseout',"tr",function() { id = this.id; if (document.getElementById(id) != null) { $("#"+id).removeClass("news_border"); } }); $("#news_date").on('click',"tr",function() { var id = this.id; window.location.href = "index.php?id="+id+"&tp=0"; }); $("#site-name").on('click',function() { window.location.href = "index.php"; }); })