<<<199 - 209 з 1464>>>


08 Вересня 2023 15:37Свято

10 ВЕРЕСНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЖУРАВЛЯ

Витончений, розумний та відважний птах, якому численні легенди різних народів приписують дивовижні та особливі якості, – це журавель.

Журавель в українській традиції має почесне місце, адже є символом вірності, щастя, довголіття та любові до рідної землі. Навесні ми залюбки кличемо їх, а восени з сумом проводжаємо довгі журавлині ключі у вирій.

Журавлі широко розповсюджені в світі й переважно мешкають у болотистих місцевостях. Не зустрінеш їх лише в Антарктиді та Південній Америці.

07 Вересня 2023 15:41Подія

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПРИБИРАННЯ - ЗАЛИШИЛОСЬ 9 ДНІВ

Залишилось 9 днів аби Україна під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!» традиційно приєднається до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day» разом з мільйонами учасників у 191 країні Світу.

Нагадаємо, що формати участі будуть різні в залежності від географічного розташування та безпеки:

- онлайн: цифрове прибирання можна реалізувати в будь-якому зручному місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет ресурсів, дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії, це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу.

- колективні прибирання на території установ, організацій. За такої форми кількість

06 Вересня 2023 16:27Свято

ДО ДНЯ ЧИСТОГО ПОВІТРЯ!

Сьогодні, 7 вересня, відзначається Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба (International Day of Clean Air for blue skies).

Завданням цього екологічного свята є сприяння обізнаності населення про важливість проблеми забруднення повітря, а також активізація зусиль щодо покращення якості повітря.

Забруднене повітря є одним з найнебезпечніших чинників, які негативно впливають на здоров’я людей. Невидимі часточки забруднення, якими ми дихаємо, можуть спричинити

04 Вересня 2023 16:24Атмосферне повітря

У СЕРПНІ ПОКАЗНИКИ ЗАБРУДНЮЮЧИХ РЕЧОВИН У ПОВІТРІ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ НЕ ПЕРЕВИЩУВАЛИ ДОПУСТИМИХ КОНЦЕНТРАЦІЙ

Минулого місяця проведені дослідження стану атмосферного повітря у Бахмачі, Корюківці, Ніжині та Прилуках.

Наразі вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі у вказаних населених пунктах – в межах гранично допустимих концентрацій.

Так, були відібрані проби

31 Серпня 2023 14:34Актуально

УРЯД РОЗШИРИВ КОЛО УЧАСНИКІВ ПРОГРАМИ З ОБМІНУ ЛАМП

У серпні Кабмін оновив порядок реалізації проєкту з обміну ламп.

Тепер замінити лампи розжарювання на нові енергоощадні зможуть заклади соціального захисту, театри, музеї й бібліотеки, спорткомплекси, ОСББ та інші.

  • Даним рішенням збільшено
31 Серпня 2023 10:43Подія

ОПРИЛЮДНЕНА ЕКОЛОГІЧНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО СТАН ДОВКІЛЛЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ ЗА ПІДСУМКАМИ 2022 РОКУ

Екологічний паспорт та Доповідь про стан навколишнього природного середовища Чернігівської області за 2022 рік розміщені у вільному доступі на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА у відповідних тематичних рубриках.

Зазначені матеріали містять інформацію про стан атмосферного повітря, водних, земельних ресурсів, рослинного, тваринного світу, природно-заповідного фонду, вплив господарської діяльності на довкілля, висвітлюють нагальні екологічні проблеми

30 Серпня 2023 10:29Цікаво

СОРТУВАННЯ ВІДХОДІВ – ЄВРОПЕЙСЬКА СВІДОМІСТЬ

Наша країна поступово наближається до європейських стандартів. Ще навіть не будучи членом ЄС, Україна повинна запроваджувати європейські правила у галузі управління відходами. І сортування відходів є важливим кроком на цьому шляху.

Чому треба сортувати сміття?

Щодня ми все ближче до глобальної екологічної катастрофи, оскільки відходи, що вивозяться на сміттєзвалища і там зогнивають, забруднюють довкілля та шкодять екосистемам. Але ж здебільшого сміття – це цінні ресурси: папір, скло,

29 Серпня 2023 09:51Жалоба

ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ, ЯКІ ЗАГИНУЛИ В БОРОТЬБІ ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ, СУВЕРЕНІТЕТ І ТЕРИТОРІАЛЬНУ ЦІЛІСНІСТЬ УКРАЇНИ

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину. Збереження і гідне вшанування пам’яті полеглих захисників України є священним обов’язком держави і суспільства.

Україна сьогодні переживає найбільше випробування в новітній історії – збройну боротьбу за незалежність і територіальну цілісність проти російського агресора.

Сучасна російсько-українська війна триває від 2014 року. Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну в лютому 2022 року остаточно

25 Серпня 2023 17:29Цікаво

ПРОДОВЖУЄМО ЕКСКУРС ЗЕЛЕНИМИ СТЕЖКАМИ ЧЕРНІГІВЩИНИ!

Сьогодні пропонуємо віртуальну подорож до Ічнянщини, аби відвідати дендрологічне диво Чернігівщини та всієї України – парк загальнодержавного значення «Тростянець».

Це пам’ятка садово-паркової архітектури ХІХ століття, створена зусиллями Івана Скоропадського – нащадка українського гетьмана. Територія парку складає понад 200 гектарів.

Парк вирізняється оригінальною особливістю

24 Серпня 2023 11:51Свято

ЩИРО ВІТАЄМО З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ!

Департмент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА щиро вітає усіх з Днем Незалежності України!

Дякуємо ЗСУ!

Дякуємо кожному за єдність, віру, силу духу, відданість та патріотизм, який монолітно тримає нашу неньку!

Україна переможе! Гуртуймося і разом до Перемоги!

З Днем народження, наша незламна і славетна Державо!

Слава Україні! Героям слава!

24 Серпня 2023 10:29незалежність України

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ДОВОДИМО ЩОДНЯ. ДО 32-Ї РІЧНИЦІ УХВАЛЕННЯ АКТА ПРОГОЛОШЕННЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

24 серпня Україна відзначає найбільше державне свято – День Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР Акта проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.

Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Вони спонукали до боротьби за незалежність.

<<<199 - 209 з 1464>>>