<<<221 - 231 з 1464>>>


28 Липня 2023 08:00Свято

28 ЛИПНЯ – ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

Сьогодні відзначаємо День Української Державності, як символ багатовікової єдності й незламності нашого народу на шляху до становлення незалежної держави.

Тисячолітня історія українського державотворення сягає своїми витоками Руської сердньовічної держави; тут було закладено фундамент державницьких традицій українців, звідси походить наш герб – Тризуб Володимира Великого, грошова одиниця та Київ як політичний і культурний центр України.

Зараз нам є чим пишатись, адже кожний великий

26 Липня 2023 10:36Цікаво

ПОДОРОЖ ЗЕЛЕНИМИ СТЕЖКАМИ ПОЛІССЯ. РЕГІОНАЛЬНИЙ ЛАНДШАФТНИЙ ПАРК «НІЖИНСЬКИЙ»

Вдихнути на повни груди свіжого повітря; ловити промені вранішнього сонця, яке ніби закликає нас до пробудження і нових відкриттів, милуватися його повільним заходом; насолоджуватися неймовірною природою; зустрічати червонокнижних представників флори і фауни; спостерігати як малюють фарбами різні пори року – це все про регіональний ландшафтний парк «Ніжинський».

Саме цей своєрідний зелений куточок

25 Липня 2023 10:13Цікаво

ДЯКУВАТИ - ПРИЄМНО!

Подяка – це не лише прояв ввічливості та можливість покращити стосунки, а й турбота про психологічне здоров’я обох сторін. Коли ми відчуваємо щиру вдячність, мозок виробляє дофамін — необхідний нам «гормон щастя». Це він наповнює світ фарбами, додає нам натхнення, навіть покращує апетит.

Дякувати можна не лише за хороші вчинки чи допомогу. Вчіться дякувати людям й за отриманий досвід: розірвані відносини, критику на роботі тощо.

Всі ці ситуації навчають та формують вашу особистість й вказують

24 Липня 2023 15:05Важливо

ТРИВАЄ РОЗРОБКА КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ЗАСАД РОЗВИТКУ ЯЛІВЩИНИ!

Як зробити мальовничі куточки зеленої перлини Чернігова туристично привабливими без шкоди природі – над таким завданням працювали учасники наради, що відбулася минулого тижня в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

В обговоренні, окрім представників профільного Департаменту та комунального закладу «РЛП «Ялівщина» взяли участь екоактивісти, громадські організації та науковці.

Учасники наради вкотре зійшлися на тому,

24 Липня 2023 10:37Актуально

ОБЕРЕЖНО, АМБРОЗІЯ!

У міфології древньої Еллади слово «амброзія» означає «їжа Богів», що дарувала їм безсмертну молодість. Нині ця ажурна північноамериканська рослина є небезпечним карантинним бур’яном, від цвітіння якого страждають тисячі людей. Боротися з амброзією, поки вона не зацвіла, закликають працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

Амброзія полинолиста перекочувала до

21 Липня 2023 16:00Актуально

БЕЗПЕЧНЕ ДОВКІЛЛЯ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ – СЕРЕД ПРІОРИТЕТІВ ДЕРЖАВНОЇ ПОЛІТИКИ

Права людини і громадянина на безпечне для життя та здоров’я довкілля в умовах воєнного стану – тема засідання за круглим столом, яке відбулося сьогодні, 21 липня, за ініціативи Уповноваженого Верховної Ради України.

Від Чернігівської області в обговоренні взяла участь директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації Наталія Грудницька.

На пошуки цього
18 Липня 2023 10:29Актуально

У ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ РОЗРОБЛЯЄТЬСЯ РЕГІОНАЛЬНИЙ ПЛАН УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ

Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації спільно з іншими дотичними органами виконавчої влади та місцевого самоврядування розробляється Регіональний план управління відходами.

Як повідомлялося раніше, у липні набув чинності новий Закон України «Про управління відходами», який запускає реформу управління відходами та наближає наше законодавство до законодавчої бази Європейського Союзу.

Крім того, 30 червня цього року Уряд своєю

<<<221 - 231 з 1464>>>