<<<243 - 253 з 1464>>>


04 Липня 2023 16:05Важливо

ВИЗНАЧЕНО ПЕРЕМОЖЦІВ ЩОРІЧНОГО ОБЛАСНОГО ЕКОЛОГІЧНОГО КОНКУРСУ «ОДНА ПЛАНЕТА - ОДНЕ МАЙБУТНЄ»

Цьогоріч на обласний екологічний конкурс надійшло 55 робіт від 29 учасників. Традиційно представники двох вікових категорій (15-18 років та 19 років і старше) змагалися у трьох номінаціях «Північна краса України», «Довкілля і я», «Погляд у чисте майбутнє». Серед конкурсантів – школярі та студенти професійно-технічних і вищих навчальних закладів області, представники громадськості.

Роботи оцінені членами журі з представників організаторів конкурсу та

03 Липня 2023 16:36Цікаво

ПОЛІЕТИЛЕН – ЕКОЛОГІЧНА КАТАСТРОФА МАЙБУТНЬОГО

Поліетиленові пакети з'явились в США у п’ятдесяті роки минулого сторіччя, і їх виробництво одразу перетворилося на прибутковий бізнес. Собівартість такого продукту була низькою, а попит серед людей зростав через зручність та доступність. Утім з часом поліетиленові пакети спричинили низку екологічних проблем, які людству доведеться вирішувати ще кілька століть.

Мільярди пакетів, які були виготовлені з того часу і потрапили на смітник, – ще досі не розклався жоден них.

3 липня – Всесвітній день без поліетиленових пакетів.

Мета

03 Липня 2023 10:00Актуально

ВІДБУВСЯ НАЦІОНАЛЬНИЙ ЩОРІЧНИЙ КОНГРЕС ЕНВАЙРОМЕНТАЛІСТІВ

Національний щорічний конгрес енвайроменталістів відбувся минулого тижня у місті Київ, від Чернігівської області взяли представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Конгрес організовано Асоціацією професіоналів довкілля (PAEW) та Офісом сталих рішень для об'єднання зусиль держави, бізнесу та громадськості для вирішення питань збереження навколишнього середовища. Дискусії стосувалися законодавчих

30 Червня 2023 15:07Цікаво

ОТРИМАТИ НОВІ ЗНАННЯ, НАВИЧКИ І НАВІТЬ ОПАНУВАТИ НОВУ ПРОФЕСІЮ ТЕПЕР МОЖНА НА ВЕБПОРТАЛІ ДІЯ.ОСВІТА

Хочете вивчати все й одразу? Підкажемо, як це зробити.

Якщо хочеться поєднати непоєднуване і вивчати кілька дисциплін одночасно, не проблема – все можливо!

На оновленій платформі Дія.Освіта можна скласти персональну траєкторію навчання. Це означає, що ви можете вибрати лише ті теми, які вас цікавлять!

Переходьте у свій персональний кабінет

30 Червня 2023 12:35Актуально

У ФОКУСІ УВАГИ – УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ЗА СТАНОМ АТМОСФЕРНОГО ПОВІТРЯ

Наслідки військової агресії російської федерації, промислові та транспортні викиди досить негативно впливають на довкілля області. Внаслідок цього актуальним питання сьогодення є потреба в удосконаленні системи моніторингу стану навколишнього природного середовища, зокрема, атмосферного повітря.

У рамках реалізації цих завдань в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА розглядаються можливості впровадження відповідних новітніх технологій. Так, учора, 29 червня, відбулася робоча

29 Червня 2023 15:25Важливо

ЩО РОБИТИ У РАЗІ РАДІАЦІЙНОЇ АВАРІЇ?

Підготовлений – значить захищений. Це правило у час повномасштабної війни стало ще більш актуальним. Зважаючи на те, що країна-терорист не дотримується жодних законів та правил ведення війни, кожен українець повинен знати базові правила поведінки у випадку надзвичайної ситуації будь-якого характеру.

Зокрема, йдеться про алгоритм дій у разі радіаційної аварії. У першу чергу зазначимо, що ядерно-стратегічні об’єкти будуються таким чином, щоб витримувати значні фізичні пошкодження. Окрім того, на рівні кожного регіону постійно здійснюється моніторинг радіаційного фону на предмет дотримання всіх показників

29 Червня 2023 13:49Важливо

МЕДИЧНІ ТА ОСВІТНІ ЗАКЛАДИ ЧЕРНІГІВЩИНИ ДОЛУЧИЛИСЯ ДО УРЯДОВОГО ЕНЕРГООЩАДНОГО ПРОЄКТУ

На Чернігівщині триває реалізація урядової програми з обміну ламп розжарювання на нові світлодіодні. У червні до цього проєкту долучилися заклади охорони здоров’я та освіти, які провадять свою господарську діяльність відповідно до визначених Урядом видів економічної діяльності.

Які проблеми виникають у процесі обміну та як вирішити їх спільними зусиллями – радилися учасники наради, яку провела вчора, 28 червня, директорка Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА Наталія Грудницька.

    Алгоритм
29 Червня 2023 10:08Актуально

«ТИ ЯК?» - ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОГРАМА МЕНТАЛЬНОГО ЗДОРОВ’Я ОЛЕНИ ЗЕЛЕНСЬКОЇ

За ініціативи першої леді Олени Зеленської триває Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?», яка покликана створити систему сервісів і послуг, що зможуть різними способами та дієвими механізмами підтримати українців у складні часи повномасштабної війни.

Кожна людина народжується зі здатністю протистояти стресу, але в наш час цей запас стійкості швидко виснажується через війну та невизначеність. А нам з вами ще треба дбати про близьких та

28 Червня 2023 18:56Подія

ПАРК ПРИРОДИ «БЕРЕМИЦЬКЕ» ПРИХИСТИВ МАЛЕНЬКУ КОЗУЛЮ

Маленьке беззахисне дитинча козулі, знайдене в лісі, небайдужа екоактивістка передала Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Надати прихисток тваринці на пропозицію Наталії Грудницької, очільниці профільного Департаменту одразу згодилися у Парку природи «Беремицьке».

Тож, учора, 27 червня, під час робочої поїздки до парку представники Департаменту

26 Червня 2023 15:30Цікаво

ЗАОЩАДЖУЄМО ПАПІР – ОБЕРІГАЄМО ДОВКІЛЛЯ

Сьогодні масштаби використання паперу вражають не менше, ніж масштаби вирубки лісів. Розумна економія ресурсів завжди однаково пов'язана як з особистою економією, так і з турботою про довкілля. Це стосується і використання паперу.

Здається, що зараз споживання паперу має скорочуватися. Адже ми купуємо менше книг, пишемо менше листів, використовуємо електронний документообіг замість звичних паперових документів. Але в той же час ми звикли і до комфорту: користуємося одноразовими рушниками, серветками тощо.

До речі, процес виробництва паперу не назвеш

23 Червня 2023 14:19Увага

ВАКАНТНА ПОСАДА ДИРЕКТОРА КЗ "РЕГІОНАЛЬНИЙ ЛАНДШАФТНИЙ ПАРК "ЯЛІВЩИНА"

Якщо ви маєте бажання активно і цілеспрямовано займатися збереженням і розвитком Ялівщини, переймаєтеся її проблемами – запрошуємо вас на вакантну посаду директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

Вимоги до кандидата:

- громадянство України;

- вільне володіння українською мовою;

- повна вища освіта екологічного, біологічного або
<<<243 - 253 з 1464>>>