<<<254 - 264 з 1464>>>


22 Червня 2023 12:05Актуально

МІНДОВКІЛЛЯ ТА МОН ДОМОВИЛИСЯ РОЗВИВАТИ СИСТЕМУ ЕКООСВІТИ В УКРАЇНІ

Для цього була створена відповідна Міжвідомча робоча група, яка дослідить проблемні питання та напрацює заходи для удосконалення та підвищення рівня системи екологічної освіти в Україні.

Фахівці міжвідомчої групи працюватимуть над:

- розбудовою якісної системи багаторівневої, інтегрованої та доступної екологічної освіти та просвіти українців;

- удосконаленням стандартів екологічної освіти;

- написанням Стратегії розвитку екологічної

20 Червня 2023 18:30Важливо

НАУКОВО-ТЕХНІЧНА РАДА БІЛЬШІСТЮ ГОЛОСІВ ПІДТРИМАЛА ПРОЕКТ ЗОНУВАННЯ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

Сьогодні, 20 червня, науково-технічна рада комунального закладу «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради (далі – НТР) розглядала першочергові завдання для подальшого ефективного розвитку парку.

Зокрема, учасники засідання детально обговорили питання реалізації дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель території РЛП «Ялівщина» та на спеціальне використання природних ресурсів в межах парку (видалення сухостійних дерев).

Крім того, значна увага була приділена Проекту

20 Червня 2023 09:23Актуально

СТАН ДОВКІЛЛЯ ОБЛАСТІ ЗА МОНІТОРИНГОВИМИ ПОКАЗНИКАМИ В ТРАВНІ МІСЯЦІ

Щомісячно в області проводяться моніторингові дослідження атмосферного повітря, поверхневих і стічних вод, сільськогосподарської і лісогосподарської продукції на вміст радіонуклідів.

У травні для проведення досліджень на вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі на двох стаціонарних постах в Чернігові було відібрано 648 проб. Традиційно повітря міста було найбільш забруднено діоксидом азоту, середньомісячна концентрація якого перевищувала середньодобову гранично допустиму концентрацію у 2,6 раза, цей показник проти квітня підвищився на 0,3.

За іншими показниками повітря було в нормі.

15 Червня 2023 14:12Свято

Вітер – це масштабний потік повітря, що рухається переважно горизонтально відносно поверхні Землі.

Сьогодні енергія вітру – це не тільки альтернативне екологічно чисте джерело енергії, але й ефективне рішення глобальної екологічної кризи.

Сектор вітроенергетики нині стає все більш конкурентоспроможним і щороку приваблює все більше інвестицій.

Щороку, починаючи з 2007 року, 15 червня, світова громадськість відзначає Всесвітній день вітру. Подію започаткувала Європейська вітроенергетична асоціація

14 Червня 2023 17:08Увага

ДО УВАГИ КЕРІВНИКІВ ГРОМАД!

На Чернігівщині, як і в усій країні, розпочинається друга фаза реалізації урядової програми з обміну ламп.

Тепер до кола учасників цього проекту включені юридичні особи – заклади охорони здоров’я та освіти, які провадять свою господарську діяльність відповідно до визначених Урядом видів економічної діяльності.

Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА акцентує увагу очільників територіальних громад на необхідності активізації на підпорядкованих територіях роз’яснювальної роботи з потенційними учасниками вказаної програми.

Нагадуємо, що Порядок реалізації експериментального проекту

13 Червня 2023 16:46Актуально

ТРИВАЄ СПІВПРАЦЯ В ЕКОЛОГІЧНІЙ СФЕРІ З НАВЧАЛЬНИМИ ЗАКЛАДАМИ ОБЛАСТІ

Особливості фахової підготовки майбутніх екологів, що навчаються в НУ «Чернігівська політехніка», обговорили представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації з науковцями цієї установи обговорили під час робочої зустрічі сьогодні, 13 червня.

Директор навчально-наукового інституту механічної інженерії, технологій та транспорту Національного університету «Чернігівська політехніка» Сергій Цибуля, під час свого виступу детально окреслив основні напрямки діяльності кафедри підготовки

13 Червня 2023 08:54Конкурс

БІЛЬШЕ ПІВСОТНІ РОБІТ НАДІЙШЛО НА КОНКУРС «ОДНА ПЛАНЕТА-ОДНЕ МАЙБУТНЄ»

Роботи, отримані під час першого туру обласного щорічного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє», свідчать про те, що майбутнє нашої держави в руках активної, ініціативної, розумної та екологічно-свідомої молоді.

Цьогоріч на розгляд журі надійшло 55 робіт від 29 представників з різних громад області. За підсумками розгляду на відповідність

12 Червня 2023 18:30Актуально

ЗАКЛАДИ ОСВІТИ ТА МЕДИЦИНИ ОБЛАСТІ ОБМІНЯЮТЬ ЛАМПИ РОЗЖАРЮВАННЯ НА СВІТЛОДІОДНІ

Проєкт обміну ламп розжарювання на світлодіодні серед населення реалізовується з 30 січня 2023 року. Загалом для Чернігівської області було виділено 711 тисяч ламп, з них обміняно – більше 640 тисяч.

Тепер обміняти старі лампи розжарювання на нові LED-лампи можуть заклади освіти та медицини. За словами директорки Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОВА Наталії Грудницької, попередньо була зібрана інформація щодо потреби в обміні від закладів відповідних сфер. Загалом – це більше 57 тисяч ламп, що повністю покривається

08 Червня 2023 16:26Важливо

ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ЕФЕКТИВНОГО ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ ОБГОВОРИЛИ В ПРИЛУЦЬКІЙ РДА

Раціональне використання природних ресурсів та дотримання вимог природоохоронного законодавства – тема наради, яка відбулася у Прилуцькій РДА сьогодні, 8 червня.

Практичні поради і методичну допомогу щодо вирішення проблемних питань у сфері охорони та захисту довкілля надали керівникам громад Прилуцького району фахівці обласних профільних підрозділів і установ.

  • Основна мета нашого заходу
08 Червня 2023 10:37Актуально

ДО УВАГИ ВОДОКОРИСТУВАЧІВ ЧЕРНІГІВЩИНИ!

Нагадуємо водокористувачам області, які здійснюють скид стічних вод у поверхневі водні об’єкти, про необхідність погодження з Чернігівською обласною державною адміністрацією місць і періодичності відбору проб та переліку контрольованих показників.

Дані вимоги визначені Правилами охорони поверхневих вод від забруднення зворотними водами і є обов’язковими для виконання підприємствами, установами, організаціями та суб’єктами підприємницької діяльності, функціонування яких пов’язане зі скиданням зворотних вод у водні об’єкти.

Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської

05 Червня 2023 11:26Актуально

ІНСТРУКЦІЇ ДЛЯ СУБ’ЄКТІВ СЕО

Нагадаємо, з 19 травня набули чинності зміни до Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», якими запроваджується  Єдиний реєстр СЕО. Порядок ведення Реєстру схвалив Кабінет Міністрів України на засіданні 2 травня.

Спрощуємо та цифровізуємо процедуру СЕО – тепер не треба готувати купу паперових документів та спілкуватися з чиновником, а все робиться через ЕкоСистему.  Ознайомитися з Реєстром СЕО можна 

<<<254 - 264 з 1464>>>