<<<265 - 275 з 1464>>>


05 Червня 2023 10:58Свято

Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш, ніж 100 країнах світу.

Охорона навколишнього природного середовища – це особлива форма у взаємодії людини і природи, породжена в сучасних умовах.

Щорічно 5 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Свято започаткували у 1972 році на конференції ООН з довкілля у Стокґольмі за ініціативи делегацій Японії та Сенегалу. З того часу цей день відзначають, аби привернути

02 Червня 2023 15:09Актуально

ПОНАД 6 МІЛЬЙОНІВ СІЯНЦІВ ДЕРЕВ ВИСАДЖЕНО ЦЬОГОРІЧ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ

У лісових масивах лісогосподарських підприємств завершилась весняна лісокультурна кампанія.

Загалом в рамках реалізації екологічної ініціативи Президента «Зелена країна» з початку року в Україні висаджено майже 15,5 гектарів лісу, з яких 739 гектарів – це створення нових лісів. Також доповнено лісовими культурами більше 14 тисяч гектарів лісових територій, створених у попередні роки.

Так, за інформацією Північного лісового офісу,

01 Червня 2023 15:47Увага

УРЯД ДОЗВОЛИВ СТВОРЮВАТИ ЛОКАЛЬНІ ОХОРОННІ ЗОНИ

Відтепер для збереження біорізноманіття та окремих видів рослин і тварин, занесених до Червоної книги, можуть створюватися охороні зони без погодження лісівників та інших землекористувачів.

Мова йде про представників флори і фауни, що мають особливу наукову, природоохоронну та іншу цінність або перебувають під загрозою зникнення.

Відповідні Порядки створення

31 Травня 2023 15:42Увага

ДО УВАГИ ЕКОЛОГІВ, СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ ТА КЕРІВНИКІВ ГРОМАД!

Асоціація професіоналів довкілля «PAEW» та ТОВ «Офіс сталих рішень» організовують заходи, які необхідні для побудови тісних міжнародних відносин, відбудови України за найкращими стандартами ЄС та відновлення зруйнованого довкілля, а саме:

  • 2 червня 2023 р. буде проведено вебінар на тему «ESG як стійкі рішення для енергетичного переходу та ресурсної промисловості», на якому разом із запрошеним експертом з Великої Британії розглядатимемо питання залучення
29 Травня 2023 17:18Увага

УВАГА! ВІДБУЛИСЯ ЗМІНИ У ПРОЦЕДУРІ ПРОВЕДЕННЯ СЕО

З 29 травня розпочав функціонувати Єдиний реєстр стратегічної екологічної оцінки (СЕО) – це інформаційно-комунікаційна система, що забезпечує створення, перегляд, збирання, внесення, накопичення, обробку, використання, розгляд, зберігання, захист, облік та надання інформації у вказаній сфері.

Відтепер документи про СЕО необхідно подавати виключно через цей вебресурс. Аби мати змогу користуватися Єдиним реєстром,

29 Травня 2023 16:15Цікаво

ЕКОЛОГІЧНЕ МАРКУВАННЯ: ЩО ЦЕ ТАКЕ?

Це знак, який повідомляє про екологічні аспекти певного продукту, засобу, матеріалу чи будь-якого іншого товару, послуги або об’єкта.

Екомаркування може бути у вигляді фраз, символів чи зображень на етикетці або пакуванні товару, у технічній документації, рекламних матеріалах тощо.

Продукція з екомаркуванням вважається кращою у своїй категорії та відповідає найвимогливішим екологічним стандартам.

Чому саме так?

  •  у виробництві
26 Травня 2023 15:58Важливо

У РІЧЦІ ОСТЕР ЗНИЖУЄТЬСЯ РІВЕНЬ ВОДИ – АЛЕ СИТУАЦІЯ КОНТРОЛЬОВАНА

На річці Остер 12 травня виникла аварійна ситуація поблизу селища Козелець – відбувся обрив стального канату, який підтримує в експлуатаційному режимі металевий затвор для дотримання рівнів води в річці.

Внаслідок цього, в Острі знизився рівень води, що загрожує погіршенням екологічної, санітарної та гідрологічної ситуації.

Аби не допустити надзвичайної ситуації,

26 Травня 2023 13:57Актуально

ПРАЦІВНИКИ ДЕПАРТАМЕНТУ ПОДІЛИЛИСЯ ДОСВІДОМ З МАЙБУТНІМИ ЕКОЛОГАМИ

З 17 квітня в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА проходять виробничу практику здобувачі освіти магістратури природно-математичного факультету Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г. Шевченка, які навчаються за спеціальністю «Екологія».

Під час практичних занять фахівці Департаменту

25 Травня 2023 09:44Актуально

СТАН ДОВКІЛЛЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ ЗА ОСНОВНИМИ ПОКАЗНИКАМИ – У МЕЖАХ НОРМИ

У квітні на Чернігівщині проведені моніторингові дослідження поверхневих вод, атмосферного повітря, а також сільськогосподарської і лісогосподарської продукції на вміст радіонуклідів.

Так, за інформацією Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського, минулого місяця відібрані проби води в річках Десна, Білоус, Мена та Остер, стан їх поверхневих вод оцінювався як задовільний.

Зокрема, кисневий режим зазначених

24 Травня 2023 09:04Свято

24 ТРАВНЯ – ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ ПАРКІВ

Свіже чисте повітря, духмяний аромат різнотрав’я, переливчастий спів пташок, затишні алеї під кронами багаторічних дерев – прогулянки природними парками завжди лікують, надихають, заряджають енергією, дарують гарний настрій і відволікають від життєвих негараздів.

Сьогодні ці унікальні зелені куточки – у центрі особливої уваги, адже саме 24 травня екологічна спільнота щороку відзначає Європейський день парків.

Мета свята – привернути увагу до природної

23 Травня 2023 11:50Важливо

23 ТРАВНЯ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ ГЕРОЇВ

23 травня в Україні відзначається День Героїв. Ідея цього свята виникла у міжвоєнні роки в середовищі українських націоналістів з метою вшанування пам’яті борців, які відстоювали незалежність та вільний вибір України. Дата 23 травня була вибрана з огляду на те, що 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра. Також у травні за суперечливих обставин у Києві загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський.

Свято Героїв під час Другої світової війни

<<<265 - 275 з 1464>>>