<<<34 - 44 з 1463>>>


14 Травня 2024 15:22Актуально

БІЛЬШЕ 300 РОБІТ НАДІЙШЛО НА ЕКОЛОГІЧНИЙ КОНКУРС «ОДНА ПЛАНЕТА – ОДНЕ МАЙБУТНЄ»

Сьогодні екологічні конкурси відіграють ключову роль у формуванні екологічно свідомого суспільства та сприяють збереженню довкілля. Відтак, роботи, отримані під час першого туру обласного щорічного екологічного конкурсу «Одна планета – одне майбутнє», свідчать про те, що майбутнє нашої держави в руках активної, ініціативної, розумної та екологічно-свідомої молоді.

Цьогоріч на розгляд журі надійшло більше 300

13 Травня 2024 09:33Увага

ВІДБУДУТЬСЯ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЩОДО БУДІВНИЦТВА АРТЕЗІАНСЬКОЇ СВЕРДЛОВИНИ В СЕЛІ КУВЕЧИЧІ

Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно із суб’єктом господарювання заплановано проведення громадських слухань у процесі громадського обговорення планованої діяльності щодо будівництва свердловини з водорозбірною колонкою в с. Кувечичі Чернігівського району.

Ознайомитися із зазначеною планованою діяльністю можна на цифровій платформі ЕкоСистема (модуль «є-ОВД», справа в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля № 7640 (202371110871).

Громадські слухання відбудуться 15.05.2024 об 11.00 у

10 Травня 2024 12:44Увага

РОЗПОЧАТО ПРОЦЕДУРУ ОВД ЩОДО РЕКОНСТРУКЦІЇ ВИРОБНИЧОЇ БАЗИ ДЛЯ ЗБЕРІГАННЯ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ

ТОВ «АПК ТЕРМІНАЛ» планує реконструкцію існуючої виробничої бази з розміщенням технологічного обладнання для зберігання рідких мінеральних добрив та дизельного палива у м. Ніжин.

Відповідне повідомлення 9 травня під номером 7911 завантажено до Єдиного реєстру з оцінки впливу на довкілля (ОВД) на сайті Міндовкілля та розміщено на сайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Зауваження та пропозиції громадськості до

08 Травня 2024 11:13Важливо

ЦЬОГО РОКУ УКРАЇНА ВПЕРШЕ ВІДЗНАЧАЄ 8 ТРАВНЯ ЯК ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПЕРЕМОГИ НАД НАЦИЗМОМ У ДРУГІЙ СВІТОВІЙ ВІЙНІ

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує памʼять загиблих у Другій світовій війні.

Україна приєдналася до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над

08 Травня 2024 10:51Увага

ВІДБУДУТЬСЯ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЩОДО ЗДІЙСНЕННЯ ОПЕРАЦІЙ З ВІДХОДАМИ ПІД ЧАС СПОРУДЖЕННЯ НАФТОВОЇ СВЕРДЛОВИНИ

Наразі Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно із суб’єктом господарювання заплановано проведення громадських слухань у процесі громадського обговорення планованої діяльності щодо оброблення та видалення відходів під час спорудження нафтової свердловини № 25 Д Ярошівського родовища (Талалаївська селищна громада, Прилуцький район).

Ознайомитися із зазначеною планованою діяльністю можна на цифровій платформі ЕкоСистема (модуль «є-ОВД», справа в Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля № 6548).

Громадські слухання відбудуться 10.05.2024 об 11.00 у режимі відеоконференції

02 Травня 2024 13:27Актуально

У СЕДНІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПЛАНУЮТЬ СТВОРИТИ ЛАНДШАФТНИЙ ЗАКАЗНИК «КЛОЧКІВСЬКИЙ»

Заповідання цінних природних територій навколо села Клочків обговорили учасники наради, яку провела в.о. Седнівського селищного голови Тетяна Мориляк за участю представників Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, місцевих депутатів та жителів громади. Крім того, до обговорення зазначеного питання долучились депутат Чернігівської обласної ради Галина Логвиненко та науковець Олександр Яковенко.

Серед питань, що найбільше турбували

02 Травня 2024 11:46Увага

ПРОГРАМА ЄС LIFE 2024: ВІДКРИТО КОНКУРС ПРОПОЗИЦІЙ

Єврокомісія оголосила конкурс пропозицій в межах Програми ЄС LIFE 2024 (LIFE Calls for Proposals 2024) на €571 млн.

Це фінансування для проєктів, які сприяють розвитку природи та біорізноманіття, економіки замкнутого циклу, якості життя, пом’якшенню наслідків зміни клімату тощо.

Оголошено такі конкурси:

Стандартні проєкти дій (SAP):

  • природа та біорізноманіття
30 Квітня 2024 16:08Актуально

ТРИВАЄ РОБОТА НАД РОЗВИТКОМ СМАРАГДОВОЇ МЕРЕЖІ

Минулого тижня представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА долучилися до обговорення нагальних питань впровадження в Україні Смарагдової мережі.

Семінар відбувся за участю народних депутатів України, фахівців Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, державних агентств, обласних державних адміністрацій, науковців та громадськості.

Серед розглянутих питань

26 Квітня 2024 16:51Актуально

ЩО РОБЛЯТЬ ГРОМАДИ ОБЛАСТІ З ТИСЯЧАМИ ТОНН ВІДХОДІВ ВІД РУЙНУВАНЬ ЧЕРЕЗ ВІЙНУ

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків. Про стан поводження з ними розповіла сьогодні під час брифінгу в медіацентрі ОВА директорка Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Наталія Грудницька.

Спікерка зазначила, що згадана цифра

26 Квітня 2024 16:43Важливо

ЗАТВЕРДЖЕНО ПРЕЛІК ВИДАТКІВ ОБЛАСНОГО ПРИРОДООХОРОННОГО ФОНДУ НА 2024 РІК

У рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2021-2027 роки цьогоріч заплановано реалізацію 28 природоохоронних заходів, спрямованих на розв’язання найбільш актуальних проблемних питань в екологічній сфері регіону.

Серед пріоритетів – продовження робіт з видалення безхазяйних, заборонених до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР).

Загалом планується вивезти на утилізацію близько

26 Квітня 2024 09:09День пам’яті

26 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЧОРНОБИЛЯ

38 років тому в історії людства сталася найбільша техногенна катастрофа – вибух на Чорнобильській атомній електростанції еквівалентний 500 хіросімським бомбам.

Ця трагедія змінила життя мільйонів людей у багатьох куточках планети та на віки залишилась у їхніх серцях.

Найбільше потерпілих від аварії зафіксовано в Україні. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, на території нашої держави постраждало більше 3 мільйонів осіб, 90 тисяч відселено з небезпечної зони.

Радіоактивного забруднення зазнали території Литви, Латвії,

<<<34 - 44 з 1463>>>