<<<100 - 110 з 1463>>>


08 Лютого 2024 17:00Важливо

НА ЧЕРНІГІВЩИНІ РЕАЛІЗУЮТЬ ПРОЄКТ З УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ РУЙНУВАНЬ, ЯКІ УТВОРИЛИСЯ ВНАСЛІДОК БОЙОВИХ ДІЙ

Незважаючи на те, що бойові дії в Україні тривають, процес відновлення країни вже почався. Чернігівщина – одна з найбільш постраждалих територій, яка зазнала масштабних руйнувань в перші місяці війни. З початку повномасштабного вторгнення в області утворилося вже більше 14 тис. тонн відходів від руйнувань будівель та споруд.

Так, у Чернігівській області впроваджується

05 Лютого 2024 09:33Важливо

ЗА ПІДСУМКАМИ ПІСЛЯПРОЄКТНОГО МОНІТОРИНГУ НЕГАТИВНОГО ВПЛИВУ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА ДОВКІЛЛЯ НЕ ВИЯВЛЕНО

Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації у 88 із 93 виданих висновків з оцінки впливу на довкілля встановлено вимоги щодо післяпроєктного моніторингу у разі здійснення господарської діяльності з метою виявлення розбіжностей і відхилень у прогнозованих рівнях впливу та ефективності заходів щодо його мінімізації.

Післяпроєктний моніторинг

02 Лютого 2024 09:30Свято

2 ЛЮТОГО - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ

Водно-болотні угіддя відіграють важливу роль в екосистемі, оскільки вони є одним з найбільших джерел прісної води та природним місцем проживання для багатьох водоплавних тварин та рослин, допомагають зменшити вплив повеней, продукують кисень та допомагають у боротьбі зі змінами клімату, тому потребують охорони та збереження.

Як відомо, водно-болотні

29 Січня 2024 10:32Важливо

ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

29 січня в Україні відзначають річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.

Тоді, 106 років тому, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ. У той час в Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року його підписали. Цей документ

29 Січня 2024 10:31Актуально

29 СІЧНЯ – ДЕНЬ МОБІЛІЗАЦІЇ ЗУСИЛЬ ПРОТИ ЗАГРОЗИ ЯДЕРНОЇ ВІЙНИ

За час свого існування людство зробило безліч відкриттів та звершень, що принесли суттєву користь для світу.

Проте історія земної цивілізації затьмарена війнами та терористичними актами, що зводять нанівець благородні справи. З давніх-давен у боротьбі за свої інтереси суспільство було захоплене створенням та вдосконаленням зброї: з’явилась найсмертоносніша – ядерна.

Одночасно в наукових працях з’явились

26 Січня 2024 10:01Свято

26 СІЧНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ

Екологічне свято започатковане 1972 року в Стокгольмі на конференції ООН з питань захисту природного середовища.

На цьому міжнародному форумі вперше прозвучала концепція сталого розвитку – на сьогодні найбільш популярна теорія взаємодії суспільства і природи.

Беззаперечно передумовою чистого довкілля є підвищення екологічної свідомості людства.

Діти та молодь – потужний потенціал

23 Січня 2024 16:55Цікаво

СТАН ДОВКІЛЛЯ ЧЕРНІГІВЩИНИ В ГРУДНІ МИНУЛОГО РОКУ

Порівняно з листопадом у грудні минулого року в атмосферному повітрі Чернігова дещо підвищився вміст діоксиду азоту, інші показники не перевищували гранично допустимих значень, зокрема це завислі речовини, діоксид сірки, оксид вуглецю.

Моніторинг традиційно здійснювався на двох стаціонарних постах обласного центру. Упродовж місяця відібрано 624 проби повітря.

Радіаційний фон на Чернігівщині

23 Січня 2024 16:13Важливо

ЯК ДОЛУЧИТИСЯ ДО ПРОЄКТІВ INTERREG EUROPE?

З 2024 року Україна стала частиною програми транскордонного співробітництва ЄС Interreg Europe.

Тепер заявники з України можуть долучатися до спільних проєктів та використовувати Policy Learning Platform для консультування з питань політики, обміну знаннями та налагодження зв'язків.

Під час заходу будуть розглянуті такі питання:

  • ключові особливості Програми та проєктів;
  • умови участі для потенційних українських партнерів;
  • Policy Learning Platform: як скористатися можливостями.

До участі запрошуються органи місцевого самоврядування, асоціації, агенції регіонального

23 Січня 2024 15:37Увага

ГІДРОМЕТЕОРОЛОГІЧНА СИТУАЦІЯ НА РІЧКАХ ЧЕРНІГІВЩИНИ НЕСТАБІЛЬНА

У грудні та першій половині січня на Дніпрі і річках басейну Десни в межах нашого регіону внаслідок танення снігу спостерігалися різкі коливання рівнів води – до 72 см на добу. Про це повідомляє Чернігівський обласний центр з гідрометеорології.

Місцями фіксувалися перевищення небезпечних відміток з частковим затопленням транспортного сполучення водами річок Снов, Десна, Дніпро. Подібна ситуація відмічена на ділянці

23 Січня 2024 12:16Важливо

ТОРІК МАЙЖЕ ПІВСОТНІ ПРОЄКТІВ ДОКУМЕНТІВ ДЕРЖАВНОГО ПЛАНУВАННЯ ПЕРЕВІРЕНІ НА ВІДПОВІДНІСТЬ ЕКОЛОГІЧНИМ ВИМОГАМ

У 2023 році Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА сформовані пропозиції щодо врахування державних інтересів у процесі стратегічної екологічної оцінки (СЕО) 18 проєктів документів розвитку громад та 28 проєктів містобудівної документації, у 2022 році – 12 та 27 відповідно.

Зокрема, проаналізована Програма економічного і соціального відновлення та розвитку Чернігівської області на 2024 рік, а також документи стратегічного розвитку Ніжинської,

22 Січня 2024 08:44Свято

22 СІЧНЯ – ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Зі святом тебе, наша рідна Ненько!

Для всіх нас цей день є особливо значущий і зворушливий, адже соборність – найвища цінність кожного народу, а для українців сьогодні – передумова успіху на шляху до Перемоги у війні.

Ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії.

Протягом століть практичним втіленням цієї ідеї займались українські гетьмани

<<<100 - 110 з 1463>>>