<<<1 - 11 з 104>>>


27 Червня 2024 16:56Актуально

РЛП «ЯЛІВЩИНА» У ФОКУСІ УВАГИ: КОЛИ НЕ ТІЛЬКИ СЛОВОМ, А І КОНКРЕТНИМИ ДІЯМИ

Триває активна співпраця з небайдужими та зацікавленими екоактивістами щодо вирішення проблем, пов’язаних зі збереженням, функціонуванням та розвитком регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Сьогодні, 27 червня, керівництво Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА і комунального закладу «РЛП «Ялівщина» провели чергову зустріч з вищезазначених питань.

  •  Маємо враховувати думку кожного і концентрувати спільні
25 Червня 2024 11:56Акція

ДОБРА СПРАВА ОБ’ЄДНАЛА СОЦІАЛЬНО-ВІДПОВІДАЛЬНИЙ БІЗНЕС ТА ЕКОГРОМАДСЬКІСТЬ

У рамках «зеленого» місячника до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» продовжується естафета екологічних акцій з благоустрою території лісопарку. До цієї природоохоронної справи дедалі долучається все більше людей – лави ековолонтерів стають чисельнішими.

Комунальний заклад «РЛП «Ялівщина» дякує компанії ПрАТ «Абінбев Ефес Україна» за активну екологічну позицію та забезпечення учасників акції необхідними засобами для толоки.

Також щира подяка всім, кому небайдужа наша «зелена перлина»,

11 Червня 2024 16:36Актуально

ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ В ЯЛІВЩИНІ: СПІЛЬНІ ЗУСИЛЛЯ ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ПРИРОДИ

Учора, 10 червня, працівники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА та комунального закладу «РЛП «Ялівщина» об'єдналися в екологічній акції з прибирання на території регіонального ландшафтного парку.

Учасники акції збирали сміття, прибирали відходи та розчищували стежки на території парку. Зусилля були спрямовані на очищення природних місць від пластику, паперу та інших відходів, що загрожують місцевій флорі та фауні.

Під час нашої акції ми переконалися, наскільки важливо об'єднувати зусилля

07 Червня 2024 14:00Актуально

ЛАТВІЙСЬКІ СОСНИ ТА ЯЛИНИ ЗРОСТАТИМУТЬ НА ЧЕРНІГІВЩИНІ

Майже 24 тисячі саджанців ялини та сосни передала Чернігівській області акціонерна компанія «Державні ліси Латвії» в рамках гуманітарної допомоги для зеленого відновлення територій, що постраждали внаслідок військової агресії російської федерації.

Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА зазначений посадковий матеріал відповідно до отриманих заявок розподілено між Ічнянським національним природним парком, комунальними закладами

29 Квітня 2024 16:30Акція

ВЕСНЯНА ЯЛІВЩИНА ЗАЧАРОВУЄ – ВІДПОЧИВАЙТЕ, НАСОЛОДЖУЙТЕСЯ ПРИРОДОЮ, АЛЕ НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРИБИРАТИ ЗА СОБОЮ

Цими днями Чернігівщина активно доєднується до всеукраїнської весняної толоки.

У суботу, 20 квітня, до Українського Дня навколишнього середовища в рамках загальнодержавної ініціативи «За чисте довкілля» проведено традиційне прибирання регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Територія парку була прибрана

10 Квітня 2024 10:40Цікаво

ПЕРШОЦВІТИ ЯЛІВЩИНИ – ПЕРША ПОСМІШКА ВЕСНИ.

Щороку першими проявами весни є поява першоцвітів. Вони кольоровими промінчиками виглядають на лісових галявинах та пагорбах, вкриваючи їх мальовничими килимами.

Перші весняні рослини – ефемероїди (від грецьких слів «ephemeros» - одноденний, короткочасний) мають підземні стебла – цибулини, бульби, кореневища, які є справжніми коморами поживних речовин. Це дає змогу рослинам дуже швидко розвиватися навесні. Світлолюбні і вологолюбні, вони спішать відцвісти до пригнічення

08 Квітня 2024 16:33Увага

ЗАПРОШУЄМО ЖИТЕЛІВ ТА ГОСТЕЙ ЧЕРНІГІВЩИНИ НА ВЕСНЯНУ ТОЛОКУ

До Українського Дня навколишнього середовища в рамках загальнодержавної екологічної акції «За чисте довкілля» у більшості регіонів України розпочинаються традиційні заходи з благоустрою та озеленення територій.

Чернігівщина активно доєднується до всеукраїнської весняної толоки.

Зокрема, 20 квітня, у суботу, відбудеться прибирання території регіонального ландшафтного парку Ялівщина. Збір учасників – об 11-00 біля зупинки «Ялівщина».

У цей день ми пропонуємо всім небайдужим містянам

02 Квітня 2024 11:39Актуально

ПРОДОВЖУЄМО ВЕСНЯНЕ ПРИБИРАННЯ У ЯЛІВЩИНІ

З урахуванням безпекових вимог воєнного стану, невеликими групами, активні люди зі свідомою екологічною позицією, допомагають нашому регіональному ландшафтному парку бути чистим. Цими днями до Ялівщини завітали наші друзі – представники Національного університету «Чернігівська політехніка».

Була прибрана ділянка лісового заказника, ця територія чи не найбільше засмічена, бо знаходиться поряд з ТЦ «Голлівуд». Учасники акції сподіваються, що люди не викидатимуть сміття, де заманеться, а наслідуватимуть вислів: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!».

До Міжнародного дня птахів інша група екоактивістів, студентів та викладачів

28 Березня 2024 10:38Подія

ДО 10-Ї РІЧНИЦІ СТВОРЕННЯ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

10 років тому рішенням Чернігівської обласної ради був створений регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

З нагоди ювілейної дати сьогодні, 28 березня, в приміщенні Чернігівської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Софії та Олександра Русових відбувся круглий стіл «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» як поліфункціональна природоохоронна територія: історія формування, сучасний стан, проблеми та перспективи.

В обговоренні сучасного стану та перспектив розвитку парку взяли участь співробітники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина», Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА, представники екологічних служб, науковці, студентська молодь та громадськість.

Про основні здобутки та нагальні проблеми регіонального ландшафтного парку доповів очільник

28 Березня 2024 09:05Актуально

ЯЛІВЩИНА ЗУСТРІЧАЄ СВОЇХ «СПІВУЧИХ ДРУЗІВ»

Міжнародний день птахів проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». Свято не випадково відзначають у квітні. 1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція з охорони птахів.

День птахів – це не лише річниця Конвенції, а й час повернення пернатих з вирію.

Різні види перелітних птахів повертаються на батьківщину в різний час. Це пов’язано з місцем зимівлі та перелітною відстанню. Спостерігаючи за крилатими довгі роки, вчені змогли скласти календар повернення конкретних особин:

  • граки прилітають найпершими – з 18 по 20 березня;
  • шпаки повертаються
14 Березня 2024 15:35Важливо

ПРОКИНУВСЯ ЗРАНКУ, ОДЯГНУВСЯ ‒ РЕТЕЛЬНО ПРИБЕРИ СВОЮ ПЛАНЕТУ!

Так казав Маленький принц із казки Антуана де Сент-Екзюпері, натякаючи на те, що кожен житель Землі несе відповідальність за її чистоту.

Побачивши Ялівщину після зими, ми теж вирішили негайно прибирати «нашу планету» і запрошуємо всіх небайдужих містян допомогти нам у цій ініціативі.

Наразі адміністрація комунального

<<<1 - 11 з 104>>>