<<<23 - 33 з 104>>>


10 Вересня 2023 08:51Свято

10 ВЕРЕСНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЖУРАВЛЯ

Витончений, розумний та відважний птах, якому численні легенди різних народів приписують дивовижні та особливі якості, – це журавель.

Журавель в українській традиції має почесне місце, адже є символом вірності, щастя, довголіття та любові до рідної землі. Навесні ми залюбки кличемо їх, а восени з сумом проводжаємо довгі журавлині ключі у вирій.

Журавлі широко розповсюджені в світі й переважно мешкають у болотистих місцевостях. Не зустрінеш їх лише в Антарктиді та Південній Америці.

З цими птахами людство знайоме з сивої давнини, про що свідчать наскельні малюнки в Африці, Європі й Австралії.

До речі, в Україні гніздиться тільки два види – журавель сірий

28 Липня 2023 10:45Важливо

РОЗОРЮВАННЯ ТА ВИРУБУВАННЯ ДЕРЕВ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПОЗА МЕЖАМИ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

У відповідь на заяви і звернення громадських екоактивістів працівниками комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» були негайно перевірені факти вирубування дерев та розорювання ділянок біля гаражів, що межують з РЛП «Ялівщина».

Так, у ході вивчення ситуації встановлено, що вищевказані господарчі роботи проводяться на приватних земельних ділянках, які мають кадастрові номери і зареєстровані в державному земельному кадастрі як землі для ведення особистого селянського господарства.

До речі, перевірити цю інформацію може кожен, зайшовши

24 Липня 2023 15:34Актуально

ТРИВАЄ РОЗРОБКА КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ЗАСАД РОЗВИТКУ ЯЛІВЩИНИ!

Як зробити мальовничі куточки зеленої перлини Чернігова туристично привабливими без шкоди природі – над таким завданням працювали учасники наради, що відбулася минулого тижня в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

В обговоренні, окрім представників профільного Департаменту та комунального закладу «РЛП «Ялівщина» взяли участь екоактивісти, громадські організації та науковці.

Учасники наради вкотре зійшлися на тому,

24 Липня 2023 10:53Актуально

ОБЕРЕЖНО,АМБРОЗІЯ!

У міфології древньої Еллади слово «амброзія» означає «їжа Богів», що дарувала їм безсмертну молодість. Нині ця ажурна північноамериканська рослина є небезпечним карантинним бур’яном, від цвітіння якого страждають тисячі людей. Боротися з амброзією, поки вона не зацвіла, закликають працівники комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

Амброзія полинолиста перекочувала до

11 Липня 2023 11:09Цікаво

ЕКОАКТИВІСТКА ПОДІЛИЛАСЯ ВРАЖЕННЯМИ ВІД ПРОГУЛЯНКИ ЯЛІВЩИНОЮ

Я часто і з задоволенням проводжу свій вільний час в моєму улюбленому зеленому куточку Чернігова – в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина». Тож вчора був один з таких днів – пройшлися з однодумцями. Свіже чисте повітря парку з примішками запашних трав та хвої – то насолода і натхнення.

Прогулянка Ялівщиною подарувала загалом надприємні враження. Так, крокуючи тутешніми зеленими стежками, першим

21 Червня 2023 11:10Увага

Якщо ви маєте бажання активно і цілеспрямовано займатися збереженням і розвитком Ялівщини, переймаєтеся її проблемами – запрошуємо вас на вакантну посаду директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина».

Вимоги до кандидата:

- громадянство України;

- вільне володіння українською мовою;

- повна вища освіта екологічного, біологічного
20 Червня 2023 18:09Важливо

НАУКОВО-ТЕХНІЧНА РАДА БІЛЬШІСТЮ ГОЛОСІВ ПІДТРИМАЛА ПРОЕКТ ЗОНУВАННЯ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

Сьогодні, 20 червня, науково-технічна рада комунального закладу «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради (далі – НТР) розглядала першочергові завдання для подальшого ефективного розвитку парку.

Зокрема, учасники засідання детально обговорили питання реалізації дозволів на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель території РЛП «Ялівщина» та на спеціальне використання природних ресурсів в межах парку (видалення сухостійних дерев).

Крім того, значна увага була приділена Проекту організації

19 Травня 2023 13:41Подія

ТРИВАЄ РОБОТА НАД ПРОЕКТОМ ЗОНУВАННЯ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

Сьогодні нагальні питання функціонування та подальшого розвитку регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» розглянули учасники засідання науково-технічної ради комунального закладу «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради.

Значна увага була приділена формуванню схеми парку. Крім того, мова йшла про можливість отримання комунальним закладом «РЛП «Ялівщина» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для збереження та використання парку,

05 Травня 2023 09:51Подія

У ЯЛІВЩИНІ ВПОРЯДКОВУЮТЬ ЕКОСТЕЖКУ «ЛІСОВА КАЗКА»

Ялівщина – одне з улюблених місць відпочинку як містян, так і гостей Чернігова. Звичайно, приємно гуляти там, де чисто і красиво, а чисто і красиво завжди там, де не смітять, не ламають, не нищать.

Аби прогулянки нашим чудовим лісопарком приносили задоволення його відвідувачам, Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно з комунальним закладом «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» постійно проводяться акції з прибирання території та висадки дерев.

Наразі триває впорядкування екологічної стежки «Лісова казка» –

22 Квітня 2023 12:15Акція

ПРИБИРАННЯ ПАРКУ ТА ВИСАДКА ДЕРЕВ: У ЯЛІВЩИНІ ВІДБУЛАСЯ ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ

Сьогодні, 22 квітня, коли світова спільнота відзначає День Землі, у регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» відбулася екологічна акція з прибирання території парку та висадки дерев.

У толоці, організованій Департаментом екології та природних ресурсів ОВА спільно з КЗ «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина», активну участь взяли студенти, волонтери та небайдужі громадяни міста. 

Зазначимо, що під час акції у парку висаджено більше сотні молодих саджанців липи,

14 Квітня 2023 12:04Актуально

ЧЕРНІГІВЩИНА ДОЛУЧАЄТЬСЯ ДО МАРШУ ПАРКІВ

Вчора, 13 квітня, стартувала міжнародна екологічна акція «Марш парків», яка триватиме до 26 квітня. Головна мета акції – привернення уваги до проблем об’єктів природно-заповідного фонду.

Парки Чернігівщини також долучилися до маршу.

Зокрема, Департаментом екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА спільно з комунальним закладом «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» проведені заходи з прибирання та облаштування території Ялівщини.

У Мезинському національному природному парку та регіональному

<<<23 - 33 з 104>>>