<<<34 - 44 з 104>>>


31 Березня 2023 13:48Акція

У ЯЛІВЩИНІ РОЗВІСИЛИ БУДИНОЧКИ ДЛЯ СИНИЧОК

У рамках весняної екологічної акції «День зустрічі птахів» на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» з’явилося 25 нових синичників.

Будиночки для птахів виготовили студенти і викладачі Національного університету «Чернігівська політехніка» та спільно з представниками комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» розвісили їх на деревах.

Чи знаєте ви?

Синичок називають санітарами лісу. Де багато

29 Березня 2023 11:41Акція

У ЯЛІВЩИНІ 22 КВІТНЯ ВІДБУДЕТЬСЯ ЕКОЛОГІЧНА АКЦІЯ

До Всесвітнього дня Землі в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» відбудеться екологічна акція.

Серед запланованих заходів – прибирання території парку, посадка дерев, екологічне спілкування. Кожен учасник зможе зробити свій внесок у збереження та відновлення цієї зеленої перлини Чернігова.

Департамент екології та природних

24 Березня 2023 11:34Цікаво

ЧИМАЛО ВИДІВ ДЕРЕВОРУЙНІВНИХ ГРИБІВ ВИЯВЛЕНО У ЯЛІВЩИНІ

В основному це ксилотрофні види (гриби які розкладають деревину): соснова губка, трутовик справжній, флебія промениста, б'єркандера обвуглена, траметес різнобарвний, трутовик облямований, ексидія чорна, аурикулярія вухоподібна.

До слова, найбільше піддаються ураженню дереворуйнівними грибами береза повисла, ясен звичайний, верба біла, тополя чорна та дуб звичайний.

Варто зауважити, що заселення

23 Березня 2023 16:45Важливо

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ НТР КЗ "РЛП"ЯЛІВЩИНА"

Проблемні питання функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» розглянула відповідна наукова-технічна рада на своєму засіданні, яке відбулося сьогодні, 23 березня, в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.

Серед розглянутих питань – вирубка на території парку сухостійних аварійних дерев, які становлять особливу загрозу як для відвідувачів, так і для ліній електропередач, а також руху автотранспорту по вулиці Героїв Чорнобиля. Крім того, учасники заходу акцентували увагу

15 Лютого 2023 12:00Важливо

На сесію облради, що відбулася наприкінці минулого тижня, виносили на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів. Це питання було зняте з розгляду — депутати направили його на доопрацювання.

Учора ж, 14 лютого, відбулася установча зустріч щодо формування нової робочої групи — щодо розгляду питань землевпорядкування та землекористування в РЛП «Ялівщина». Адже

31 Січня 2023 08:26Цікаво

ЗИМОВІ ГРИБИ В ЯЛІВЩИНІ

Зимові гриби в Ялівщині

Днями працівники парку та викладач НУ «Чернігівська політехніка», кафедри аграрних технологій та лісового господарства, кандидат економічних наук, доцент кафедри Кудряшова Катерина Миколаївна провели дослідження з виявлення нових та постійних місць зростання зимових видів грибів, які зростають на території парку. В процесі дослідження були відібрані зразки, за якими визначено 12 видів грибів.

Деякі є їстівними і їх цікаво та легко збирати,

13 Грудня 2022 14:47Подія

В РЛП «ЯЛІВЩИНА» ПРОЙШЛА ЩОРІЧНА АКЦІЯ «НАША ДОПОМОГА ЗИМУЮЧИМ ПТАХАМ»

На вулицях панує чарівниця-зима, падає блискучий сніжок, одягаючи все навкруги у білі шати. Тварини лягають в сплячку або ж рятуються приготованими осінню запасами. Деякі птахи відлітають у теплі краї, а от доля міських птахів багато в чому залежить від доброти та милосердя людей.

Доброю традицією в РЛП «Ялівщина» стало щорічне проведення взимку акції «Наша допомога зимуючим птахам».

Завданням акції було створення годівничок, щоб вберегти

29 Вересня 2022 10:04Подія

ПРОМІЖНИЙ ПРОЄКТ ОРГАНІЗАЦІЇ ТЕРИТОРІЇ РЛП «ЯЛІВЩИНА» ОБГОВОРИЛИ НА ЗАСІДАННІ РОБОЧОЇ ГРУПИ

Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів презентували на черговому засіданні робочої групи з функціонування та розвитку комунального закладу «РЛП «Ялівщина» учора, 27 вересня.

Перед цим розробник Проєкту — ПАТ «Науково-виробничий комплекс «КУРС» — опрацював пропозиції, що були надані членами робочої групи.

Основні завдання Проєкту:

  • визначення стратегії розвитку парку на десять років; 
21 Вересня 2022 09:58Важливо

РОБОЧА ГРУПА ВИЗНАЧИЛАСЯ ЗІ СХЕМОЮ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ЗОНУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

Під час чергового засідання робоча група з функціонування та розвитку комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк “Ялівщина”» Чернігівської облради розглянула схему функціонального зонування парку.

Оновлений варіант картосхеми презентував розробник — приватне акціонерне товариство «Науково-виробничий комплекс «КУРС», опрацювавши пропозиції членів робочої групи. Після жвавого обговорення запропоноване зонування території

19 Вересня 2022 17:18Подія

У РЛП «ЯЛІВЩИНА» СТАЛО ЧИСТІШЕ

14, 16 та 17 вересня працівниками КЗ РЛП «Ялівщина» проведено прибирання території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Ця акція приурочена до Всесвітнього дня прибирання «WorldCleanupDay», яка цього року проходить під гаслом.

Так як, відповідно Порядку проведення масових заходів на території Чернігівської області в умовах воєнного стану затвердженого Протоколом Ради оборони Чернігівської області від 07.09.2022 № 12, основними вимогами якого є — обов’язкове погодження всіх масових заходів з органом місцевого самоврядування, а також з районною військовою адміністрацією та надання чіткої програми, провести його більш масштабно з відповідними вимогами не було можливості.

Тому, адміністрація парку провела прибирання власними силами, із залученням небайдужих містян та представника

19 Вересня 2022 17:10Важливо

В ЯЛІВЩИНІ «ЗНИКАЮТЬ» ДЕРЕВА

Неприємна подія сталася на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», який є об’єктом природно-заповідного фонду, в суботу 10 вересня. Троє невідомих чоловіків розпиляли великі сухі сосни за відсутності відповідних дозволів, чим спричинили шкоду природі та державі.

Для з’ясування та фіксації обставин незаконної рубки керівництвом парку було викликано екіпаж патрульної поліції, який, відповідно оформив протокол огляду місця події. Матеріали справи направлено до Новозаводського відділу

<<<34 - 44 з 104>>>