<<<45 - 55 з 104>>>


15 Серпня 2022 16:12Цікаво

НА ТЕРИТОРІЇ РЛП «ЯЛІВЩИНА» ВСТАНОВИЛИ БУДИНОЧКИ ДЛЯ КОМАХ

Через використання великої кількості хімічних засобів захисту рослин, знищення місць їх проживання у світі значно скоротилась не тільки кількість бджіл, а і інших комах. У Європейських містах в парках, скверах, зоопарках створюються місця де встановлюють будиночки для комах. Ще їх називають «Готелі для комах».

Вони призначені для створення умов для проживання корисних комах, мають естетичний, компактний вигляд. Можуть використовуватись комахами як територією для зняття стресу та багато інших корисних функцій.

Науковці можуть використовувати, як наочний посібник з вивчення комах, а відвідувачі спостерігати за їх життям.

Працівники Комунального закладу «Регіональний ландшафтний

27 Червня 2022 10:11Подія

У ЯЛІВЩИНІ НА ДЕРЕВАХ ВИВІШУЮТЬ БУДИНОЧКИ ДЛЯ КАЖАНІВ

На території парку розмістили вже шість таких будиночків. Вони стійкі, добре тримають потрібну температуру.

Так само як і деякі птахи, у деревах знаходять сховище кажани. Через вирубку лісів кількість таких природних сховищ для них зменшується.

На відміну від птахів, кажани не будують гніздівель. Вони використовують готові сховища у старих дуплястих деревах, на горищах і в підвалах. Особливо наші кажани полюбляють дупла з круглим входом, зроблені дятлами. Деякі види рукокрилих оселяються у будинках,

17 Червня 2022 09:31Актуально

РОБОТА КЗ «РЛП «ЯЛІВЩИНА» У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС

Війна внесла свої корективи в роботу Комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради. Але життя продовжується і працівниками парку повноцінно виконуються заходи, відповідно до плану роботи на 2022 рік.

Після перевірки території парку ДСНС у Чернігівській області на наявність вибухонебезпечних предметів головним природознавцем, директором та інспектором з природно-заповідного фонду проводились регулярні обходи території парку та здійснено 8 профілактичних бесід щодо правил поводження на території парку, правил безпечного відпочинку на березі р. Стрижень та дотримання протипожежних заходів.

27.05.2022 р. проведено акцію з прибирання екологічних стежок та прибережної

28 Травня 2022 11:28

ПРИБИРАННЯ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

Через ведення активних бойових дій на території області довгий час відвідування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» було під забороною. Після проведення робіт з виявлення вибухонебезпечних предметів працівниками ДСНС у Чернігівській області, відвідування парку відновлено.

І перше, з чого розпочали – це прибирання території парку від сміття.

Тож, 27 травня адміністрацією закладу спільно

24 Травня 2022 12:08Подія

НОВІ РЕАЛІЇ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

Через ведення активних бойових дій на території області довгий час відвідування Ялівщини було під забороною, щоб не наражати життя громадян на небезпеку. Працівники ДСНС у Чернігівській області провели роботи з виявлення вибухонебезпечних предметів на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Тож парк поступово відновлює свою діяльність.

За можливості проводяться заплановані

16 Лютого 2022 10:43Подія

ТЕРИТОРІЮ «ЯЛІВЩИНИ» НЕОБХІДНО РОЗЧИСТИТИ ВІД МАЙЖЕ ТРЬОХ ТИСЯЧ АВАРІЙНИХ ДЕРЕВ

Триває впорядкування території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Так, на сьогодні необхідно видалити близько двох тисяч сухостійних дерев та майже тисячу повалених.

Такі висновки зроблені за підсумками обстеження парку у січні-лютому цього року, яке провела профільна комісія у складі представників комунального закладу «РЛП «Ялівщина», Державної екологічної інспекції в області, Департаменту екології та природних ресурсів ОДА, Управління житлово-комунального господарства Чернігівської

10 Лютого 2022 11:00Подія

«ЯЛІВЩИНА»: ВІД ПЛАНІВ ДО РЕАЛЬНИХ КРОКІВ

Нарешті риторика навколо РЛП «Ялівщина» змінюється. Сьогодні говорили про приємне — конкретні кроки з розвитку цього регіонального ландшафтного парку. На засідання науково-технічної ради, до якого долучилися і заступник голови облдержадміністрації Дмитро Іванов та директор Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Сахневич, винесено низку питань. Зокрема чи не найбільше обговорювали майбутнє зонування «Ялівщини».

 – Важливо врахувати багато

03 Лютого 2022 14:01Актуально

2 ЛЮТОГО - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ

Кожного року 2 лютого країни світу, які мають на своїх територіях водно-болотні угіддя, у тому числі Україна, відзначають Всесвітній день водно-болотних угідь. Відзначення цього Дня приурочено до підписання світовою спільнотою 2 лютого 1971 року у місті Рамсар (Іран) міжнародної угоди – Конвенції з водно-болотних угідь міжнародного значення.

Мета її – зберегти водно-болотні

31 Січня 2022 14:02Подія

У ЯЛІВЩИНІ ВКОТРЕ РОЗМАЛЮВАЛИ ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ

Чергові  випадки вандалізму, нажаль, знову зафіксовані на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Так, згідно проведеного обстеження, невідомі особи розмалювали більшу частину стендів на екологічних стежках «Лісова казка» та «Дивосвіт природи Ялівщини». Знайшлися хулігани, які дісталися до стендів, що розміщені по доріжці над Стрижнем.

Сумно, що у нашій громаді є такі особи, які зовсім не цінують і не шанують суспільне майно, ба навіть навмисно руйнують та шкодять усе, що зроблено для їхнього ж блага.

Шановні відвідувачі! Закликаємо бути свідомими та відповідальними жителями

27 Січня 2022 11:50

ЗИМУЮЧІ ПТАХИ РЛП «ЯЛІВЩИНА»

 Один з видів горобцеподібних, що зимують у нашому парку це синиця довгохвоста або ополовник звичайний (Aegithalos caudatus) . Птах менший за горобця — маса тіла 7-9 г, довжина тіла біля 14 см. Довгохвоста синиця на вигляд доволі сильно відрізняється від інших синиць. Цей дрібний птах з досить рихлим оперенням схожий на пір’яну кульку з непомірно довгим хвостом. Мешкає в листяних та мішаних лісає Європи та Азії.

Попри свою широку поширеність, побачити довгохвостих синиць можна не часто. Лише осінню, в період сезонних кочівель, на очі потрапляють зграйки птахів. В серпні-вересні птахи кочують по лісам, обшукуючи вершини дерев. Ці синиці досить добре і охоче літають (політ

20 Січня 2022 15:09Подія

ОБСТЕЖЕННЯ ДЕРЕВ У КЗ РЛП "ЯЛІВЩИНА"

Вчора працівники КЗ «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина», спільно з представниками Департаменту екології та природних ресурсів, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, відділу благоустрою житлово - комунального господарства Чернігівської міської ради та КП «Зеленбуд» прийняли участь в роботі комісії по обстеженню аварійних, сухостійних та вітровальних дерев на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», з метою подальшого їхнього видалення. На жаль, таких дерев під час вчорашньої перевірки виявлено було досить багато, і це лише на території екологічних стежок, та в районі агробіостації Національного універститету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г. Шевченка.

Крім того, внаслідок погіршення погодних умов цього тижня, значної шкоди завдали шквальні

<<<45 - 55 з 104>>>