<<<56 - 66 з 104>>>


23 Грудня 2021 15:23Важливо

РЛП «ЯЛІВЩИНА МАЄ ОФІЦІЙНІ МЕЖІ»

Відомості про обмеження у використанні земель регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» на основі проєкту землеустрою щодо організації та встановлення меж парку внесені сьогодні, 22 грудня, до Державного земельного кадастру. Вони відображатимуться на Публічній кадастровій карті України та враховуватимуться при розробці всіх видів документів.

Про цю історичну подію (питання актуальне аж з 2014 року) повідомив депутатам обласної ради голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус під час сесії.

— Дякую громадським активістам, які, направду, були рушійною

20 Грудня 2021 14:43Подія

ПИТАННЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ТА РОЗБУДОВИ РЛП «ЯЛІВЩИНА» ЗАЛИШАЄТЬСЯ У ЦЕНТРІ УВАГИ ГРОМАДСЬКОСТІ

16 грудня під час виїзного засідання комітету Громадської ради при Чернігівській ОДА з питань охорони та використання культурної спадщини представники Громадської ради, Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА, Спеціалізованої екологічної прокуратури Чернігівської області, КЗ «РЛП Ялівщина», науковці, громадські екоінспектори, громадські активісти, які опікуються збереженням зелених зон міста Чернігова, обговорили питання збереження та охорони

30 Листопада 2021 16:31Подія

ПРИЗНАЧЕНО ДИРЕКТОРА КОМУНАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ «РЛП «ЯЛІВЩИНА»

З 10 грудня комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради очолюватиме тридцятиоднорічна Юлія Батура, яка до цього працювала вчителем географії в Покошицькій загальноосвітній школі. Контракт з нею буде укладено на рік. Таке рішення прийняла обласна рада на своєму засіданні сьогодні, 30 листопада.

Нагадаємо, що останні півтора року КЗ «РЛП «Ялівщина» не мав директора. Наприкінці жовтня цього року Юлія Батура перемогла у конкурсному відборі на посаду керівника зазначеного закладу. Пізніше її кандидатуру на призначення директором КЗ «РЛП «Ялівщина» погодило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Юлія Батура родом з Борзнянщини. Має повну вищу освіту, зокрема у 2013 році вона закінчила

30 Листопада 2021 11:34Акція

У ГРУДНІ РОЗПОЧИНАЄТЬСЯ АКЦІЯ «НАША ДОПОМОГА ЗИМУЮЧИМ ПТАХАМ»

З 6 до 10 грудня на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» проводитиметься акція «Наша допомога зимуючим птахам».

Цей захід щорічно організовує комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради, аби допомогти пернатим жителям парку вижити у скрутний зимовий період.

До участі в акції традиційно запрошуються представники

28 Жовтня 2021 12:07Подія

ВИЗНАЧЕНО КАНДИДАТУРУ НА ПОСАДУ ДИРЕКТОРА РЛП «ЯЛІВЩИНА»

Засідання відповідної конкурсної комісії провів сьогодні, 27 жовтня, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Дмитро Іванов.

Члени комісії розглянули заяву єдиної кандидатки на посаду директора регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Претендентка — Юлія Батура, вчителька географії та економіки за освітою. Вона представила конкурсній комісії своє бачення розвитку парку. Зокрема, окреслила нагальні, на її погляд, проблеми

04 Жовтня 2021 14:18Подія

У ЯЛІВЩИНІ ПРОДОВЖУЮТЬ ОБЛАШТУВАННЯ ДЕРЕВ’ЯНИХ МІСТОЧКІВ ДЛЯ ЛЮБИТЕЛЬСЬКОЇ РИБОЛОВЛІ ТА ПРИБИРАННЯ ТЕРИТОРІЇ

Ще три дерев’яні місточки для любительської риболовлі облаштовано комунальним закладом «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» у межах РЛП. Нагадаємо, що три такі місточки уздовж лівого берега р. Стрижень адміністрацією парку були збудовані торік.

Крім того, в суботу студенти факультету

14 Травня 2021 15:48Подія

ЗЕЛЕНИЙ КУТОЧОК ЧЕРНІГОВА ЗНОВУ ЗВІЛЬНЕНИЙ ВІД СМІТТЯ. ЧИ НАДОВГО?

8 травня активісти громадської організації «Еко Місто Чернігів», Молодіжної ради Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації та комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» зібралися на щорічну екологічну толоку, яка пройшла під гаслом: «Ліс без пластику!».

Протягом декількох годин територія парку в районі

14 Травня 2021 12:18Подія

У ЯЛІВЩИНІ РОЗПОЧАТО ЕКОЛОГІЧНІ МЕТОДИ БОРОТЬБИ ЗІ ШКІДНИКАМИ

Аби захистити зелені насадження Чернігова у регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» впроваджено низку інтегрованих методів захисту лісу від стовбурових шкідників. Одним із них є метод використання феромонних пасток.

Феромонні пастки — це міні-контейнери, які використовуються як засоби боротьби та обліку на карантинні види. У своїй роботі використовують біологічно активні речовини,

30 Квітня 2021 11:07Акція

ЗА ЕКОСВІДОМІСТЬ ТА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Під таким гаслом 26 квітня в регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» відбулася акція з прибирання сміття. Ініціатором заходу виступив гіпермаркет «Сільпо» торгово-розважального центру «Hollywood».

Окрім працівників гіпермаркету, до акції долучилися представники комунального закладу «РЛП «Ялівщина» та небайдужі жителі Чернігова, які відгукнулися на звернення організаторів у соцмережі Facebook. Спільними зусиллями була прибрана значна територія парку вздовж вулиць Жуковського

23 Квітня 2021 13:05Акція

У ЯЛІВЩИНІ ПРОЙШЛА АКЦІЯ ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ЗЕМЛІ

22 квітня у Міжнародний день Землі на територіїї регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» відбулася акція «Посади улюблене дерево!», яка пройшла в рамках проєкту «Зелене будівництво України» та ініційована Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Проєктом передбачено, що цього дня учасники акції

21 Квітня 2021 14:39Подія

У ЯЛІВЩИНІ ЗНОВУ ПОШКОДИЛИ ІНФОРМАЦІЙНІ СТЕНДИ

У регіональному ландшафтному парку «Ялівщина» в ніч з 13 на 14 квітня невідомі особи зламали та пошкодили інформаційні стенди на екологічній стежці «Лісова казка» .

За даним фактом вандалізму головний природознавець комунального закладу «РЛП «Ялівщина» Чернігівської обласної ради викликав працівників поліції та подав заяву начальнику Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області щодо проведення перевірки та вжиття заходів з приводу цього ганебного випадку.

Враховуючи те, що пошкодження стендів здійснюється вже не вперше, адміністрація

<<<56 - 66 з 104>>>