<<<67 - 77 з 104>>>


19 Квітня 2021 15:54Акція

АКЦІЯ ЩОДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ПТАХІВ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ.

14 квітня представники  комунального позашкільного закладу «Будинок школяра Новобілоуської сільської ради Чернігівської області» та екологічні активісти області взяли участь в акції, присвяченій Міжнародному Дню птахів, яка проводиться на території КЗ РЛП «Ялівщина». Так, було розвішано 10 штучних гніздівель для птахів. Всі учасники заходу отримали подарунки.

Зазначена акція триватиме до кінця квітня. Запрошуємо

13 Квітня 2021 15:50Акція

ЯЛІВЩИНА ПОПОВНИЛАСЯ МОЛОДИМИ САДЖАНЦЯМИ

Сто двадцять молодих дерев – дубів, лип та вільх висадили минулого тижня на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» в рамках міжнародної екологічної кампанії «GUEENING OF THE PLANET – 2020-2021».

У заході взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації, Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарства, КЗ «РЛП «Ялівщина» та громадськості. Саджанці

08 Квітня 2021 15:33Подія

ПІВСОТНІ БУДИНОЧКІВ ДЛЯ ПТАХІВ РОЗВІСИЛИ В РЛП «ЯЛІВЩИНА» – АКЦІЯ ТРИВАЄ

Шпаківні, синичники та дуплянки змайстрували викладачі, студенти і ліцеїсти навчальних закладів Чернігова. Так, Чернігівський професійний будівельний ліцей виготував 70 будиночків для птахів, ще 20 зробили на кафедрі технологій, машинобудування та деревообробки Національного Університету «Чернігівська Політехніка».

Акція з розвішування

25 Березня 2021 15:01Акція

У ЯЛІВЩИНІ ОБЛАШТУЮТЬ ПТАШИНІ ДОМІВКИ

Акція до Міжнародного дня птахів відбудеться 1 квітня на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Комунальний заклад «РЛП «Ялівщина» запрошує всіх бажаючих взяти участь у розвішуванні на території парку шпаківень, синичників та дуплянок, в тому числі й виготовлених власноруч.

Мета заходу – привернути увагу учнівської молоді, студентів

15 Березня 2021 14:44Подія

У ЯЛІВЩИНІ ВИЯВИЛИ ЩЕ 2 ВИДИ ЗИМУЮЧИХ ПТАХІВ

Фахівці комунального закладу «РЛП «Ялівщина» завершили облік видів птахів, що зустрічаються на території парку в зимовий період. Раніше тут було виявлено 19 видів пернатих, нині до переліку додали ще двох –рибалочку та снігура.

Так, рибалочка був помічений у січні-лютому на незамерзлій частині р. Стрижень. Цей птах розповсюджений по всій території України, перелітний, іноді залишається на зимівлю,

26 Січня 2021 14:27Актуально

РІВЕНЬ КИСНЮ У СТРИЖНІ НА ТЕРИТОРІЇ РЛП «ЯЛІВЩИНА» – ДЛЯ РИБИ ДОСТАТНІЙ

Благополучне існування риби взимку неабияк залежить від вмісту розчиненого у воді кисню. Повітря через кригу на поверхні водойм не надходить до води, що може спричинити дефіцит кисню і як наслідок – задуху риби з подальшою загибеллю.

Індикатором зниження вмісту кисню у воді є поява в лунках великої кількості водяних комах з майже одночасним підходом мальків. Надалі, у води з’являється специфічний неприємний запах.

Чергові прикрі випадки вандалізму, нажаль, знову зафіксовані на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». Так, під час новорічних свят невідомі розламали два тематичні стенди, що розташовані на екологічній стежці «Дивосвіт природи «Ялівщини» та вкрали один стенд з екологічної стежки «Лісова казка». Загальна сума збитків, завданих природоохоронній установі, становить понад 3 тисячі гривень.

На місце події для встановлення винних осіб адміністрацією

18 Грудня 2020 15:35Подія

У ЯЛІВЩИНІ ПІДГОДОВУЮТЬ ПТАХІВ. ЗАПРОШУЄМО ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ ДОЛУЧАТИСЯ ДО ПОРЯТУНКУ ПЕРНАТИХ

Ось і розпочалася зима – температура сягнула мінусових значень, випав перший сніг. Зима – складний час для пернатих, адже природні запаси корму починають зменшуватися. З настанням холодів частина комах гине, частина впадає в сплячку, а тому птахи поступово переходять на поїдання врожаю насіння і плодів. Але й ці харчові ресурси швидко збіднюються. Птахи не стільки бояться морозу, як нестачі

02 Листопада 2020 11:56Актуально

ФЕРОМОННІ ПАСТКИ В ДІЇ: У ЯЛІВЩИНІ ЗНАЧНО ЗМЕНШИЛАСЬ ПОПУЛЯЦІЯ КОРОЇДІВ

Працівники комунального закладу «РЛП «Ялівщина» перевірили вміст феромонних пасток, які вже другий рік поспіль розвішують у парку для боротьби з верхівковим короїдом. Моніторингові дослідження показали значне зменшення чисельності шкідників. Якщо в 2019 році з пасток дістали 44797 особин, то цьогоріч – 3311. Результат позитивний, тому роботу продовжуватимуть і надалі. До того

<<<67 - 77 з 104>>>